Dagny jentenes svar på Derek

Klubbtrener Gaute Haugenes mener hun minner om Rosenborgs Jan Derek Sørensen i spillestilen. - Vi er begge hurtige og har et bra rykk, sier Bjørnars Dagny Mellgren til Dagbladet.

- En fin representant for den nye, fremadstormende generasjonen fotballjenter, sier landslagstrener Per-Mathias Høgmo om Bjørnars lynving Dagny Mellgren (21).

Sist sommer deppet hun etter 0-5 mot Kina i VM-semifinalen i USA. I Algarve Cup for halvannen måned siden scoret hun alle målene da jentene tok en grusom hevn, og slo de kinesiske sølvvinnerne 3-0.

- Herlig revansj

- Det var en herlig revansj. I Sydney-OL går vi for gull. Etter framgangen i vinter er det en realistisk målsetting, sier Dagny Mellgren.

Foruten stor fart og et bra rykk, er Dagny også kjent for å servere gode innlegg.

- I fjor spilte Dagny spiss på klubblaget. I år rendyrker vi henne på høyrevingen. Det er også i kantrollen Dagny er mest aktuell på landslaget, sier Bjørnar-trener Haugenes.

- Etter en eksplosiv start, greier hun å holde farten oppe. Dagny er også en god avslutter, med et hardt skudd. I tillegg er hun spenstig og bra i lufta, sier Per-Mathias Høgmo.

- Tar medalje

Årets sesong er hennes andre, og Dagny tror på medalje.

- Bjørnar har et spennende lag på gang. Trondheims-Ørn virker veldig bra, tett fulgt av Asker. Bronsen skal vi ta, mener Mellgren.