Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dagny senket Kina

Dagny Mellgren har lagt seg til en god vane. Hun scorer alltid mål mot Kina. I vinter ble det tre, i går ble Mellgren matchvinner.

Dessuten har jærbuen Mellgren en annen uvanlig vane.

- Jeg har scoret mer på landslaget enn klubblaget. Etter halvspilt serie har jeg bare scoret ett mål, sier hun til Dagbladet.

Store rom

Årsaken til at lynraske Mellgren lykkes så ofte mot kineserne kan være enkel.

- De ligger så flatt med fireren at det gir meg en masse rom å løpe i.

Og det er godt nytt for Norge som i tillegg til USA møter Kina i det knallharde gruppespillet under OL i Sydney. Gårsdagens seier var viktig for sjøltilliten til de gullkåte jentene. Banens beste, Hege Riise, mener årets utgave av kvinnelandslaget er i ferd med å sette seg som den edleste årgangen gjennom tidene.

Snart sweeper

- Potensiale i dette laget er jo så stort, og jeg vil si at vi har de samme kvalitetene nå som vi hadde på laget som vant VM i 1995, sier Riise til Dagbladet.

Riise styrer det norske spillet som kaptein fra sin defensive rolle på sentral midtbane.

- Jeg har mer defensivt ansvar nå enn jeg hadde før. Det er vel sånn det går når en blir eldre. Snart blir jeg vel sweeper, så er det rett ut av laget, ler hun.

Norge ble nummer to i firenasjonersturneringa. Bare USA var bedre med ett poeng mer. Det gir trener Per-Mathias Høgmo trygghet på at målet om å ta OL-gull fortsatt er realistisk.

Fast i troen

- Ja, vi har fått en defensiv trygghet inn i laget. Det er bra, men vi må fortsatt luke vekk en del smårusk. Vi må bruke dagene framover godt. Men det er samtdig godt å vite at vi har mer å gå på fram til OL, sier Høgmo til Dagbladet.

Slottsfest

Seint i går kveld feiret jentene seieren over Kina med bankett i festsalen på praktfulle Schloss Celle, med det tyske fotballforbundet som vertskap.

- Det er faktisk cola og bacardi i glassene, flirer trønderjenta Unni Lehn ironisk når Dagbladet møter noen av jentene utenfor slottet.

Og innenfor var det rikelig med både kanapeer og sjampanje. Vi kan røpe at det meste stort sett gikk for seg i sømmelige og alkoholfrie former.

Verst var det nok for lille Camilla Haugenes (14 måneder) som brånektet da mamma Margunn Haugenes skulle legge henne klokka 22. Hun ville også være med videre på festen.

MÅLSCOREREN: Dagny Mellgren (midten) blir gratulert av Unni Lehn og Bente Kvitland etter scoringen mot Kina i går.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media