Dagny vurderte å slutte

Hun skal score mot svenskene i kveld, slik hun gjorde i OL-finalen mot USA for fem år siden. Men det er ikke lenge siden Dagny Mellgren (26) var så nedfor at hun vurderte å gi opp fotballen.

PRESTON (Dagbladet): Halvveis ut i 2003-sesongen ødela Dagny Mellgren menisken. Hun var proff på tredje sesongen i Boston og valgte å overse skaden.

-  Jeg spilte videre siste halvdelen av sesongen - inkludert VM i USA, sier hun.

Men hun gikk for halv maskin - og knapt det. Det samme gjorde proffligaen i USA, som ble nedlagt da sesongen var slutt.

-  Jeg ble operert etter sesongen. Det gikk bra, men da jeg begynte å komme meg etter meniskskaden, kom det en bruskskade. Den satte meg ut helt til i november i fjor, sier Mellgren til Dagbladet.

Tung tid

Hun flyttet hjem til Rogaland og meldte overgang til Klepp da arbeidsplassen forsvant i Boston. Men hun hadde det ikke bra.

-  Nei, jeg kom jo hjem skadd og sleit med å komme tilbake det året. Det var mye opp og ned.

-  Tunge tanker?

-  Ja, det kom jo en del tanker når jeg ikke følte at det gikk veien med skaden.

-  Var du nær å ikke orke mer fotball?

-  Ja, det lå litt der.

Snart smertefri

Først nå - for første gang på snart to år - er hun så godt som smertefri.

-  Jeg hadde en veldig tung vinter og strevde med å komme i form, sier hun.

Det var håpet om å komme tilbake og en dag kunne løpe skikkelig etter en ball igjen som drev henne videre.

-  Jeg følte at det kunne gå rette veien om jeg bare klarte å trene meg skikkelig opp igjen. Og det føler jeg at jeg har klart nå. Jeg har trent meg veldig bra opp igjen og kjenner ikke noe særlig til skaden, sier hun.

Landslagssjef Bjarne Berntsen er enig:

-  Dagny begynner å nærme seg toppnivå nå. Hun spilte en veldig god kamp nå sist mot Italia og har vist stigning hele veien siden hun fikk begynne å trene på gode og myke baner, sier han til Dagbladet.

VILLE GI SEG:</B> Dagny Mellgren OG det norske kvinnelandslaget i fotball og er nå klar for EM-semifinale mot Sverige. Her stopper Mellgren Italias Elisa Camporese.