Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Dagsformen var ikke helt på topp

Edvald sparte seg heller til søndagens ritt. Cancellara vant suverent.

||| MENDRISIO/OSLO (Dagbladet.no): Fabian Cancellara vant temporittet i VM på hjemmebane i sveitsiske Mendrisio i utklassingsstil.

Han slo svenske Gustav Larsson med nesten halvannen minutt, til tross for at han slapp styret og vinket til hjemmefansen noen hundre meter før mål.

Tyske Tony Martin tok bronsemedaljen et drøyt minutt bak Larsson.

Norges eneste deltaker, Edvald Boasson Hagen, holdt tempoet til favorittene - unntatt Cancellara - til første passering etter ni kilometer.

Edvald passerte på en fin femteplass. Der og da så han ut som outsideren til medaljekampen som han har vært regnet som.

Men deretter tapte han jevnt og trutt, og endte på 27. plass i mål - fem og et halvt minutt bak vinneren.

- Jeg kjente litt ute på andre runden at det ikke fungerte så bra. Jeg følte ikke at jeg hadde noe særlig trøkk i beina. 
Dagsformen var ikke helt på topp, sier Edvald til Dagbladet.

Edvald valgte i stedet å ta det rolig med tanke på søndagens fellesstart.

Da er han forhåpentligvis i bedre slag. I så fall er han et av de sterkeste kortene på det norske laget sammen med Thor Hushovd og Kurt Asle Arvesen.

I dag klarte han ikke sin egen nøkterne målsetning om å forbedre fjorårets 21. plass. Men det gidder han ikke bruke tid på å bekymre seg over.

- Det kommer flere VM, sier Boasson Hagen.

22-åringen var den yngste av de 66 rytterne i dagens temporitt.

HJEMMESEIER: Fabian Cancellara var så overlegen at han kunne ta seg god tid til å vinke til hjemmesupportne i sveitsiske Mendrisio de siste hundretalls meteren inn mot mål.Foto: Jean-Christophe Bott, EPA/Scanpix
HJEMMESEIER: Fabian Cancellara var så overlegen at han kunne ta seg god tid til å vinke til hjemmesupportne i sveitsiske Mendrisio de siste hundretalls meteren inn mot mål.Foto: Jean-Christophe Bott, EPA/Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling