Dagsrevyen-stikk

Ståle Solbakken: - Er det bare de over 90 år som ser på?

HUMØRFYLT: Ståle Solbakken. Foto: Fredrik Varfjell / NTB
HUMØRFYLT: Ståle Solbakken. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Vis mer
Publisert
  • Serbia - Norge, klokka 20.45

BEOGRAD (Dagbladet): Ståle Solbakken var i praktslag da han snakket på en pressekonferanse i Beograd i går kveld. Klokka 20.45 i dag venter Serbia, den første av seks kamper i Nations League.

Pressekonferansen på Røde Stjernes hjemmebane startet som en småforvirrende forestilling. Landslagets mediesjef, Morten Morisbak Skjønsberg, beordret alle spørsmålene på engelsk.

Norske journalister måtte stille spørsmål til Solbakken og Sander Berge på engelsk. Dette er mot kutyme, der norske journalister vanligvis stiller spørsmålene på norsk. Deretter får journalistene som følger motstanderlaget stille spørsmål på engelsk.

SE TV: En halv time før Ståle Solbakken og Sander Berge snakket på en pressekonferanse i Beograd, ble lokalet gjennomsøkt av en bombehund. Se Dagbladets TV-rapport. Vis mer

I dette tilfellet var to-tre journalister fra Serbia til stede. Fra norske mediehus var 15-20 representanter ringside.

Til slutt gikk pressekonferansen likevel over på norsk, slik kutyme er, etter noe murring i salen.

Da en NRK-journalist fikk mikrofonen, ba han Solbakken gjenta på norsk det han hadde sagt på engelsk.

NRK-journalisten: - Du var raskt inne på det, men det var på engelsk. Vi må få med oss Dagsrevyen-seerne også. Hva er styrkeforholdet ..?

Solbakken: - Er det ingen som ser på Dagsrevyen som snakker engelsk? Er det bare de over 90 år som ser på?

NORSK DUO: Ståle Solbakken møtte mediene sammen med Sander Berge i går kveld. Foto: Fredrik Varfjell / NTB
NORSK DUO: Ståle Solbakken møtte mediene sammen med Sander Berge i går kveld. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Vis mer

Solbakkens svar var av den humørfylte sorten, og skapte knegging i salen.

Da svaret på spørsmålet omsider kom - på norsk - var han mer alvorlig. Hva er styrkeforholdet mellom Serbia og Norge, og Sverige søndag?

- Vi håper at vi nærmer oss Serbia og Sverige. Vi starter med de to tøffeste kampene borte, påpeker Solbakken.

STOR SAL: Journalister fra alle de store redaksjonene i Norge var på plass under pressekonferansen. Foto: Fredrik Varfjell / NTB
STOR SAL: Journalister fra alle de store redaksjonene i Norge var på plass under pressekonferansen. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Vis mer

- De to ligger foran oss på seedingen og har vært i sluttspill med jevne mellomrom. Vi håper på jevne kamper og at vi får brukt kvaliteten vår. At vi kan føle at vi tar nye steg og samtidig tar poeng. Vi er klar over at det blir en fin utfordring for oss. Det blir spennende å se.

Til syvende og sist handler Nations League om en ekstra mulighet til å komme til EM-sluttspillet i 2024. Gruppetaperen rykker ned til nivå C i Nations League.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer