GULLGLISET?:  Det skal bli vanskelig for Vålerenga å temme Christian Dahl-Andersen og Stavangers Oilers. Foto: Kent Skibstad
GULLGLISET?: Det skal bli vanskelig for Vålerenga å temme Christian Dahl-Andersen og Stavangers Oilers. Foto: Kent SkibstadVis mer

Dahl-Andersen lekte seg med Vålerenga

Avgjorde igjen.

(Dagbladet): Stavanger Oilers - Vålerenga Hockey  5-1 (2-0, 1-1, 2-0)

Christian Dahl-Andersen og Stavangers Oilers lekte seg i et fullstappet DNB-Arena. Dahl-Andersen var den avgjørende brikken på isen. Forwarden satte inn både 3-1 og 4-1 for hjemmelaget, som har skaffet seg et solid tak på NM-gullet. I tillegg hadde han to assist.

Dahl-Andersens står nå med ni mål i NM-sluttspillet, og han har befestet sin posisjon som sluttspillets store spiller.

- Dette var fantastisk og en av de morsomste kampene jeg har spilt. Publikum var strålende og jeg har aldri opplevd slik stemning noen gang. Og når vi da vinner og overbeviser slik, blir det gøy, sa Dahl-Andersen til TV2.

Vålerenga må slå Stavangers Oilers tre kamper på rad for å vinne nå. Og de har fortsatt ikke greid å tukte Oilers på fremmed is.

Pangstart Oilers gikk ut i hundre på egen is. Laget hadde noen vanvittige sjanser allerede i kampens første minutt. Det var utrolig nære at pucken gled inn både to og tre ganger, men Vålerengas keeper Steffen Søberg holdt stand på de fire skuddene som kom på mål de to første minuttene.

Vålerenga ble tatt helt på senga, og totalt rundspilt av Oilers i åpningsminuttene.

Det første målet i kampen kom da Espeland misset pucken inne i egen sone.  Lukas David var våken, og sendte en retur bak Søberg.  Misset puck var også det som gjorde at Oilers Martin Strandfeldt doblet ledelsen.  Hjemmelaget var flinke til å legge et høyt press på bortelaget, og igjen ble de belønnet med et mål.

Tok opp kampen VIF starter den andre perioden best, og det var tydelig at Espen "Shampo" Knutsen hadde sagt mye riktig.
Tyler Donati utnyttet en grov feil hos Oilers allerede etter ett minutt av den andre perioden, og fant bror Justin - som ikke gjorde noe feil foran slottet.

Vålerenga var det beste laget i den andre perioden, men greide ikke å utnytte overtaket.

Hett ble det i hallen da Vålerenga kastet en vannflaske ut på isen mot slutten av den andre perioden. Straffen ble en lagstraff  og en ti-minutter for dårlig oppførsel. Det kokte i Stavanger.

Dahl-Andersen-show Det var Oilers som utnyttet de mange heite hodene.  Christian Dahl-Andersen styrte et skudd fra Kaunismäki inn i mål, og hjemmelaget hadde et godt tak på egen is med en 3-1 ledelse.

Og det ble ikke bedre for Vålerenga. Dahl Andersen starter den siste perioden med å sette sitt andre mål for kampen.

Vålerenga gjorde en skikkelig forsøk på å komme inn igjen i kampen på slutten av kampen. Keeper Søberg løp ut og inn av buret de siste ti minuttene for å gi Vålerenga overtall, men de fikk aldri den første reduseringen.

I stedet punkterte Juha-Pekka Loikas kampen for Stavanger Oilers.

Dermed leder Oilers 3-1 i kamper, og har et solid grep på bøtta.

Den neste, og kanskje siste, kampen i NM-finalen spilles på torsdag i Jordal Amfi.