Dahl og Brun-Lie ble sprintmestere

Tøff fight i finalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): John Kristian Dahl fra Strindheim IL ble norgesmester på fristil-sprinten under NM på Gjøvik.

Øystein Pettersen tok tidlig føringen i finalefeltet, men hadde ikke mer å gi på oppløpet. Dermed ble det en duell mellom de to som virket mest overbevisende gjennom kvart- og semifinalene: Dahl og Johan Kjølstad fra Skogn.

Kjølstad var heldig som kom fra en hekt uten stavbrekk eller fall i en av motbakkene like før oppløpet, og var kanskje noe preget av nesten-uhellet.

Dahl best i spurten

For han klarte ikke å matche avslutningen til Dahl.

- Jeg var litt «dau» i dag morges, men kroppen har funket bra. Jeg var fast bestemt på å komme først på oppløpet. Det fikk briste eller bære, og det bar mest, oppsummerte Dahl overfor NRK rett etter målpassering.

En småsjuk Petter Northug sto over, mens Ola Vigen Hattestad er i prøve-OL i Canada.

Likevel er nivået blant de norske sprintgutta så høyt at for eksempel tidligere OL- (2002) og verdensmester (2001) havnet kun på fjerdeplass i B-finalen.

MESTER: John Kristian Dahl var raskest på prologen og solid i alle finaleheatene og tok NM-gull på sprinten på Gjøvik. Foto: Terje Bendiksby, Scanpix
MESTER: John Kristian Dahl var raskest på prologen og solid i alle finaleheatene og tok NM-gull på sprinten på Gjøvik. Foto: Terje Bendiksby, Scanpix Vis mer

Brun-Lie vant kvinneklassen

20 år gamle Celine Brun-Lie fra Njård NM-gullet for kvinner.

Hun vant finalen foran 18-åringen Maiken Caspersen Falla fra Lørenskog. Marit Bjørgen ble nummer tre, mens Ingvild Flugstad Østberg (18) fra Gjøvik ble nummer fire.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Marthe Kristoffersen tok de to siste plassene i kvinnefinalen.

Vi fulgte sprinten runde for runde:

Dahl og Brun-Lie ble sprintmestere
MESTER: Celine Brun-Lie vant kvinneklassen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer