STEGET OPP: Martine Ek Hagen og John Kristian Dahl er sikret friplasser i verdenscupen i langrenn fram til kommende jul.
Foto: Erlend Aas / Scanpix
STEGET OPP: Martine Ek Hagen og John Kristian Dahl er sikret friplasser i verdenscupen i langrenn fram til kommende jul. Foto: Erlend Aas / ScanpixVis mer

Dahl og Ek Hagen får friplasser i verdenscupen

- Lagt ned stor innsats for å klare dette.

John Kristian Dahl og Martine Ek Hagen er sikret friplasser i verdenscupen i langrenn fram til kommende jul.

Det gjorde de ved å vinne den skandinaviske cupen sammenlagt i estiske Albu i helgen.

Ek Hagen er første års senior og stiller blant annet opp i det kommende U23-VM i Tyrkia. Hun har også viste seg fram i verdenscupen denne sesongen.

- Jeg er veldig imponert over Martines resultater i vinter. Hun har tatt et stort steg nærmere verdens beste og fått vist seg fram fra en positiv side. Med sammenlagtseieren er også hun sikret mange sjanser fremover i verdenscupen, sier landslagssjef Vidar Løfshus til skiforbundet.no.

Dahl har variert mye i prestasjonene i vinter, men Løfshus roser 30-åringen for å ta tak når ting har buttet litt i sporet. Dahl er på sprintlandslaget, men har få resultater i verdenscupen å vise til hittil i sesongen.

- John Kristian har med dette kjempet seg tilbake i verdenscupen. Han har lagt ned en stor innsats for å klare dette, sier Løfshus.

(NTB)