Dahl sjokkerte Rosenborg med perlescoring like før slutt

- Dette er stort for oss, sier Hønefoss-kaptein.

(Dagbladet): Rosenborg-Hønefoss 0-1 (0-0)

Hønefoss la en stor demper på 17. mai-festen i Trondheim ved å ta med seg tre poeng hjem fra Lerkendal. En vakker scoring like før full tid ble avgjørende for Rosenborgs første tap i Tippeligaen denne sesongen.

Christoffer Dahl kjørte karussell med Rosenborg-forsvaret fem minutter før full tid og chippet ballen vakkert opp i høyre hjørne bak en sjanseløs Örlund i Rosenborg-målet.

- For oss som har brukt litt tid på å komme opp i Eliteserien så er dette stort, sa Hønefoss-kaptein Lafton i Dagbladets livesending etter kampen.

Frustrerte Frustrerte Rosenborg-spillere maktet ikke å få hull på byllen mot Hønefoss på Lerkendal. Steffen Iversen lot frustrasjonen gå ut over gressmatta og sparket opp en stor klase med gress etter en misbrukt sjanse.

Svensson fikk hjemmelagets største mulighet da han fikk stå helt umarkert og avslutte alene med Clark i Hønefoss-buret. Skuddet gikk dessverre for de hvitkledde rett på keeperen fra kloss hold.

SJOKKSCORING! Dahl kjørte karussell med forvsrate til Rosenborg og chippet ballen vakkert i vinkelen.
SJOKKSCORING! Dahl kjørte karussell med forvsrate til Rosenborg og chippet ballen vakkert i vinkelen. Vis mer

Hønefoss var fullt på høyde med hjemmelaget i store deler av kampen, og kunne fort tatt ledelsen i kampen.

- Nei, det er ikke noe festspill. Vi er for dårlige. Så fort ballen er ute av spill er det ned med hodet, sa Jönsson i pausen.

Rosenborg var tamme foran målet i den første omgangen, og bortelaget Hønefoss fikk kampens største mulighet da Riski fyrte løs fra langt hold. Ballen snek seg like utenfor stolpen til Örlund.

Hjemmelaget ropte på straffe like før pause da Fredheim Holm gikk i bakken i feltet til Hønefoss. Dommeren vinket spillet videre, og reprisen viste at Haugen var først på ballen.