Dahle fant formen

ST. WENDEL, TYSKLAND (NTB): Gunn Rita Dahle er tilbake i form, og i dag sikret hun seg sin tredje verdenscupseier i terrengsykling. Sandnes-jenta kjørte i fra konkurrentene i det mest teknisk krevende partiet på den siste runden og vant med 13 sekunder.

- Det var oppskriften på det perfekte løp, sa lagleder Ole Kristian Silseth til NTB.

Dahle var med i fremste rekke fra første tråkk i den sju kilometer lange løypa som ble kjørt fem ganger. Hun var aldri mer enn 30 sekunder bak tetduoen, franske Laurence Leboucher og spanske Margarita Fullana. På den tredje runden slet Dahle litt, men hun skaffet seg kontakt igjen og avgjorde midtveis på sisterunden.

- Dette var en veldig viktig seier. Jeg konsentrerte meg om å kjøre mitt eget løp, og visste at jeg ville avgjøre hvis jeg kom foran før vi kom til det teknisk mest krevende partiet. Litt av hemmeligheten er at jeg ikke er redd, sa Dahle til NTB.

Dagens seier betød mye for selvtilliten. Etter en god sesong i 1996 ble fjoråret et nedtur. Jenta trente for mye og hadde ikke overskudd til å henge med i toppen. Silseth ga beskjed om at hun ville bli dobbelt så god hvis hun trente halvparten så mye.

Også denne verdenscupsesongen begynte skuffende, men Dahle har avansert for hver konkurranse: Fra 27. plass i sesongåpningen, via 10. plass og 3. plass til seier i dag.