Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dahle-Flesjå får OL-løype bygget på dugnad

Jakter ny OL-medalje i Rio.

- GÅR ALLTID INN MED 100 PROSENT: Gunn-Rita Dahle Flesjå får en OL-løype i miniatyr bygget på Vestlandet, for å gi henne optimale treningsforhold gjennom vinteren.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
- GÅR ALLTID INN MED 100 PROSENT: Gunn-Rita Dahle Flesjå får en OL-løype i miniatyr bygget på Vestlandet, for å gi henne optimale treningsforhold gjennom vinteren. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

(procycling.no): I regi av Olympiatoppen reiste Gunn-Rita Dahle Flesjå, terrengsjef Eddy Storsæther Knudsen og Felix Breitschädel til Rio de Janeiro i starten av oktober for å få en gjennomkjøring i OL-løypa.

Breitschädel er fagansvarlig for teknologi hos Olympiatoppen, og hans bidrar ser man først og fremst fruktene av i etterkant av oppholdet.

Det ble nemlig filmet i traseene for både terreng og landevei, for å forberede OL-aktuelle utøvere hjemme i Norge.

Spesielt blant terrengsyklistene er det mye å hente på å være grundig i forberedelsene.

- Vi har sett nærmere på en del kjerneelementer i terrengtraseen. Nå blir en komprimert versjon av løypa bygge for terrengsyklistene i Stavanger, noe som blant annet gjør at Gunn-Rita får optimale forberedelser til arrangementet, sier Storsæther Knudsen til procycling.no.

- Vi går inn med 100 prosent Byggingen av løypa er allerede i gang.

Nettstedet terrengsykkel.no skriver at miljøet rundt Bryne CK er i gang med å bygge løype med Jæren Skoglags velsignelse.

- Vi holder fortsatt på å gjøre løypa ferdig. Det er en stor dugnad på gang og vi går som alltid inn med 100 prosent. Det blir rått for alle terrengsyklister, og ikke minst en rekrutteringsarena, sier ektemann og trener Kenneth Flesjå til procycling.no.
 
Viktig del av vintertreningen 42-åringen, som den siste tiden har vært opptatt med sykkelshow i Japan, har vunnet det aller mest gjennom en langstrakt karriere.

Hennes hittil eneste OL-gull kom i Athen for snart 12 år tilbake.

Hun har også vunnet fire VM-gull i rundbane, seks i maraton og fire sammenlagtseirer i verdenscupen. Senest i sommer ble hun verdensmester i maratongrenen i Val Gardena.

Dahle Flesjå håper dugnadsånden på Vestlandet kan hjelpe henne et skritt nærmere en ny OL-medalje i Rio neste sommer.

- Vi håper å få laget de fleste tekniske seksjonene hjemme, slik at det blir et naturlig innslag i intervalltreningen og de tekniske øktene vi har hjemme gjennom vinteren. Det blir mye fart og akselerasjonstrening gjennom vinteren, sier hun til terrengsykling.no.

Dahle Flesjå har allerede lovet å skifte fokus fra terreng til landevei foran VM i Bergen i 2017.

Da vil hun være 44 år.

(Artikkelen er laget av sykkelnettstedet www.procycling.no)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media