Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dahle Flesjå herjet med rivalene i OL-generalprøven

Seiler opp som gullfavoritt.

I OL-FORM: Gunn-Rita Dahle nærmer seg et favorittstempel før OL i London. Foto: SCANPIX/AP/Mikhail Metzel
I OL-FORM: Gunn-Rita Dahle nærmer seg et favorittstempel før OL i London. Foto: SCANPIX/AP/Mikhail Metzel Vis mer

Gunn-Rita Dahle Flesjå vant verdenscuprittet i terrengsykling i den franske skimetropolen Val d'Isère lørdag. Den norske veteranen er i rute til OL.

Den norske OL-vinneren fra Aten for åtte år siden var 46 sekunder foran Julie Bresset fra Frankrike og 1.09 minutt foran britiske Annie Last.

Dermed seiler den norske terrengsykkelveteranen opp som den store favoritten til et nytt OL-gull i London om 14 dager.

Canadiske Cathrine Pendrel vant verdenscupen sammenlagt foran Dahle Flesjå.

Den norske syklisten slo til umiddelbart, ledet rittet fra start til mål og økte avstanden til konkurrentene på hver eneste runde. Pendrel kom dårlig i ut i starten og endte på 9.-plass.

- Et nær perfekt ritt. Dette lignet litt på gamle dager da jeg ofte ledet fra start til mål, sa Gunn-Rita Dahle til verdenscupens nettsted.

Det var 39-åringens 28. verdenscupseier i karrieren, og det er tangering av rekorden til amerikanske Juli Furtado, som herjet i terrengsyklingen på 1990-tallet.

Halvt gir igjen
- Formen begynner å nærme seg. Jeg tror forventningene vil være store til meg nå, men jeg må konsentrere meg om det vi har planlagt. Jeg har ennå et halvt gir før jeg er helt på topp, men det har vel kanskje de andre også, sa Dahle Flesjå.

- Vi har en god følelse. Vi har vært tre uker i høyden, og i intervallene vi har kjørt har vi sett at hun er sprek. Dette var en bekreftelse på at vi har gjort mye riktig, sa ektemann og trener Kenneth Flesjå til NTB.

Annen OL-løype
Løypen i Val d'Isère var av det tøffe slaget, og regn gjorde at lørdagens ritt ble en kraftanstrengelse. Det var en løype som krevde mye kapasitet.

- Vi trente OL-løypa to dager i april. Det er en håndlaget løype hvor man har bygd opp grus og steiner. Den er ekstremt teknisk og en annen type enn den som var her, men samtidig en løype som bør passe henne godt, sa Kenneth Flesjå.

Han tror at ti-elleve utøvere kan være med å kjempe om medaljene i kvinnenes rundbaneritt 11. august.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media