FORNØYD: Gunn-Rita Dahle-Flesjå syklet inn til 6. plass i VM. Foto:  EPA
FORNØYD: Gunn-Rita Dahle-Flesjå syklet inn til 6. plass i VM. Foto: EPAVis mer

Dahle-Flesjå optimistisk etter 6. plass i VM

- Neste år skal konkurrentene kjøre godt for å slå meg.

Selv om Gunn-Rita Dahle-Flesjå ikke samler på 6.-plasser, var hun meget godt fornøyd med det etter VM i terrengsykling lørdag.

- Neste år skal konkurrentene kjøre godt for å slå meg. Høstens resultater har gitt meg stor tro på fremtiden, sa hun til NTB etter VM-rittet i Champéry i Sveits.

- Fortsatt mangler jeg noen prosenter på å være tilbake i kampen om VM-tittelen, sa den olympiske mester i terrengsykling fra Aten i 2004. Verdensmester ble 38-åringen for siste gang i 2006. Etter det har hun vært mye plaget av sykdom.

Tre mesterskap Neste år er EM, VM og OL i London hennes store mål. Terrengsyklistene kjører fullt mesterskapsprogram også i år med olympiske leker.

- Etter sist vinters mye sykdom er det nesten ikke til å tro det jeg har prestert i høst, sa hun etter å ha kommet 3.50 minutter bak gullvinner Catharine Pendrel fra Canada.

I høst har hun ved siden av EM-tittelen kommet to ganger på seierspallen i verdenscupen.

Tungt Foran neste sesong tar hun alle forholdsregler for å unngå sykdom. Sønnen Bjørnar på to år blir tatt ut av barnehagen for ikke å ta med seg smitte hjem til mor og far.

- VM-rittet var tungt, og jeg fikk tatt ut alt, sa hun etter en time og 50 minutters slit i en teknisk meget krevende løypa. Midtveis i rittet var hun fortsatt med i tetkampen.

- Løypen krevde mye taktomslag fra rytterne. Vi trenger fortsatt noe tid på å få til det. Det er en del teknisk å jobbe med mot neste års mesterskap. Gunn-Rita tapte også mye i utforkjøringene, sa mann og trener Kenneth Flesjå til NTB.

Sølvmedaljen gikk til Maja Wloszczowska fra Polen, mens Eva Lechner fra Italia tok bronse.

I mennenes ritt ble Ole Christian Fagerli nummer 50. Jaroslav Kulhavy fra Tsjekkia tok gullet foran sveitsiske Nino Schurtler og franske Julien Absalon.

(NTB)