Dahle Flesjå tjener rått

I dag bestemte hun seg for å sykle videre.

Få norske idrettsutøvere tjener mer enn terrengsyklisten Gunn-Rita Dahle Flesjå (35). Med den beste kontrakten i ryggen noensinne trår hun til mot et nytt OL.

Da de siste skattetallene ble offentliggjort for 2007 sto Stavanger-jenta oppført med en formue på nesten 9 millioner. For henne har idretten vært en gullgruve også økonomisk, ikke bare i antall medaljer av beste valør.

Da er det kanskje ikke så rart at hun girer om for fire nye år. En ny fireårskontrakt med Merida er akkurat undertegnet. Bare den kontrakten alene vil gi henne og trenerektemannen Kenneth Flesjå 1 million euro (rundt 8 millioner norske kroner) i inntekt fordelt på de fire neste årene.

- Jeg har skrevet under den beste kontrakten jeg noen gang har hatt. Og det i en alder av 35 år. Jeg kunne ikke ha fått en bedre start på den kommende fireårsperioden, og det skal bli herlig å starte opp med vintertreningen 1. november, sa Dahle Flesjå på en pressekonferanse i Oslo onsdag.

Klare mål

Målet for satsingen er klar. Den skal forhåpentlig ende opp med en medalje under OL i London i 2012.

- Vi har også som mål å bli de første til å vinne 30 verdenscupseirer. Per i dag har vi 26 av dem.

Juliana Furtado topper den listen med sine 28 verdenscupseirer.

RADARPAR: Gunn-Rita Dahle Flesjå, her sammen med trener og ektemann Kenneth Flesjå, har til til smør på brødet. Foto: Cornelius Poppe/Scanpix
RADARPAR: Gunn-Rita Dahle Flesjå, her sammen med trener og ektemann Kenneth Flesjå, har til til smør på brødet. Foto: Cornelius Poppe/Scanpix Vis mer

Flere VM-gull er også et mål.

- Innen 2012 er målet at jeg skal ha ti VM-gull. Til nå har jeg åtte VM-gull, og sju av dem er kommet etter at jeg tok OL-gull i Aten i 2004, sa Dahle Flesjå.

Kun fire år

Allerede i mai tok forhandlingene om en ny kontrakt til. Arbeidet har tatt tid. I utgangspunktet ville Merida bare gi henne en toårskontrakt, men Dahle Flesjå stresset at det aldri kunne bli snakk om noe annet enn fireårskontrakt. Til slutt gikk det i orden. Det hjalp nok på at flere andre lag kom på banen og ville tilby henne akkurat det.

- Vi mener å ha fått til en totalpakke som gjør at vi kan få fram et par formtopper i året. Vi har vist at vi har klart det før, understreket Kenneth Flesjå.

- Det har vært snakk om du har ønsket deg barn også?

- Vi fikk nesten sjokk da vi kom tilbake til Norge og leste om hvor mange barn vi skulle ha. Det opptar tydeligvis mange. Det har vært mye snakk om det, og vi jobber også mye med saken. Vi håper at vi blir foreldre innen 2012. Det tror vi skal gå bra. Vi er av den oppfatning at det vil gi oss ytterligere styrke, sa Dahle Flesjå.

- Det er sånn vi tenker i hvert fall.

Dahle Flesjå tjener rått

(NTB)