NESTEN: Gunn Rita Dahle Flesjå ble nummer to i verdenscupåpningen i Tsjekkia i dag. Her under VM i Hafjell i fjor. Foto: Geir Olsen / NTB Scanpix
NESTEN: Gunn Rita Dahle Flesjå ble nummer to i verdenscupåpningen i Tsjekkia i dag. Her under VM i Hafjell i fjor. Foto: Geir Olsen / NTB ScanpixVis mer

Dahle Flesjå viste gamle supertakter i verdenscupåpningen

Nær seier.

Gunn-Rita Dahle Flesjå (42) ble slått med et sekund av sveitsiske Jolanda Neff i verdenscupåpningen i terrengsyklingen i Tsjekkia søndag.

I det første verdenscuprittet i år måtte den norske jenta av sykkelen i den siste motbakken, før det raste ned mot spurtstrekningen i målområdet, og dermed røk seieren, men selv om det ikke ble topplassen på seierspallen, hang hun ikke med hodet.

- Nei, jeg kan ikke være skuffet over dette. Vi hadde en herlig fight fra start til mål i dette løpet. Jeg synes dette er en veldig god start på sesongen for min del, sa Dahle Flesjå til NTB etter løpet.

Fra henne på annen- til franske Pauline Ferrand Prevot på tredjeplass, skilte det over halvannet minutt, så de to beste var helt suverene. Neff kjørte inn til 1.34.29, mens Dahle Flesjå var et sekund bak i mål. Den franske jenta på tredjeplass hadde 1.36.08.

Glatt Gunn-Rita Dahle Flesjå fortalte at den sveitsiske jenta var mer heldig enn henne opp den siste bakken. Da hadde ikke den norske jenta marginene med seg.

- Jeg måtte av sykkelen på grunn av at det var sleipt og glatt underlag. Det er slikt som skjer i et løp som dette, så det var ikke noe uhell eller noe.

- Men det gjorde at Jolanda Neff hadde en sliten ledelse på meg på toppen av bakken, der utforkjøringen ned til mål begynte. Egentlig var ikke det noen krise, for vanligvis er jeg bedre enn henne på flaten, men jeg klarte ikke å ta henne igjen, selv om avstanden minket hele veien inn mot mål, fortalte Gunn-Rita til NTB.

Hadde oppløpet var noen få meter lenger, ville sesongåpningen på verdenscupnivå i terrengsykling for kvinner endt med norsk seier.

- Jeg henger ikke med hodet etter dette. Det er slikt som skjer, og egentlig bare trigger det meg mot neste verdenscup, sa Dahle Flesjå.

Mer jobb - Jeg var nærme og har bestemt meg for å få revansj neste helg. Da skal vi kjøre nytt verdenscupløp i Altstadt i Tyskland. Jeg sa det til Jolanda Neff etter løpet i dag at hun måtte være forberedt på å bli slått neste gang, sa Gunn-Rita med et smil til NTB.

Hun sa også at hun bare må trene enda hardere for å holde de unge jentene bak seg. Dahle Flesjå er blitt 42 år gammel og er den desidert eldste på dette nivået. Jolanda Neff som slo henne søndag, er 20 år yngre, så den norske jenta kunne vært moren hennes.

- Vi hadde en jevn kamp helt fra start og skiftet på å ha ledelsen, men mot slutten var ikke spurten lang nok til at jeg kunne ta henne igjen. Nå må jeg bare jobbe mer og enda hardere før Altstadt-rittet om en uke.

- Vi reiser til Tyskland mandag og bruker dagen til å forflytte oss. Etterpå blir det trening fram til rittet søndag, sa Gunn-Rita Dahle Flesjå til NTB etter nok en gang å ha bevist at hun hører hjemme i verdenstoppen i terrengsykling for kvinner.

(NTB)