Dahle satser på dobbelt VM-gull

Jernkvinnen Gunn Rita Dahle stilte i går til start i terrengsyklings-EM snaut 20 timer etter at hun avsluttet verdens tøffeste landeveisritt for kvinner - Tour de France. Og med umenneskelige krefter tråkket jenta fra Rogaland inn til sølv i den knallharde løypa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Jeg stilte til start uten noen forventninger og er overrasket over sølvet, sier Dahle til Dagbladet. - Jeg hadde jo tross alt avsluttet etapperittet Tour de France dagen før.

Og hun dro altså rett fra målgang i Frankrike til Belgia hvor terrengsykkelen ventet. Hun var den eneste av de 90 deltakerne som ikke fikk tid til å prøvekjøre løypa.

- Jeg har aldri vært så god før. Og jeg kjenner meg også overraskende pigg etter så mange dager sammenhengende på sykkelen, sier Dahle.

Løypa passer bra

I Tour de France endte 25-åringen på en sterk 15. plass etter blant annet en etappeseier. Og med hovedstyrken i disiplinen med de bredere dekkene, kan denne høsten utarte seg til en fest for Gunn Rita.

Om drøyt to uker begynner VM i terrengsykling i Canada, mens det tilsvarende mesterskapet på landevei går den 9. oktober i Nederland.

Gunn Rita Dahle har gullsjanse begge steder.

100 prosent terreng

- Det er veldig vanskelig å være på topp i begge klasser. Jeg satser 100 prosent på terrengsykkelen. Men jeg ble ikke skremt av konkurransen i Tour de France, sier Dahle.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer