Dahle satser på dobbelt VM-gull

Jernkvinnen Gunn Rita Dahle stilte i går til start i terrengsyklings-EM snaut 20 timer etter at hun avsluttet verdens tøffeste landeveisritt for kvinner - Tour de France. Og med umenneskelige krefter tråkket jenta fra Rogaland inn til sølv i den knallharde løypa.

- Jeg stilte til start uten noen forventninger og er overrasket over sølvet, sier Dahle til Dagbladet. - Jeg hadde jo tross alt avsluttet etapperittet Tour de France dagen før.

Og hun dro altså rett fra målgang i Frankrike til Belgia hvor terrengsykkelen ventet. Hun var den eneste av de 90 deltakerne som ikke fikk tid til å prøvekjøre løypa.

- Jeg har aldri vært så god før. Og jeg kjenner meg også overraskende pigg etter så mange dager sammenhengende på sykkelen, sier Dahle.

Løypa passer bra

I Tour de France endte 25-åringen på en sterk 15. plass etter blant annet en etappeseier. Og med hovedstyrken i disiplinen med de bredere dekkene, kan denne høsten utarte seg til en fest for Gunn Rita.

Om drøyt to uker begynner VM i terrengsykling i Canada, mens det tilsvarende mesterskapet på landevei går den 9. oktober i Nederland.

Gunn Rita Dahle har gullsjanse begge steder.

100 prosent terreng

- Det er veldig vanskelig å være på topp i begge klasser. Jeg satser 100 prosent på terrengsykkelen. Men jeg ble ikke skremt av konkurransen i Tour de France, sier Dahle.

- Jeg tror på medalje i Canada. Mulighetene under landeveis-VM har jeg i grunn ikke tenkt på ennå. Men jeg har hørt at løypa skal passe meg veldig bra. Og jeg hevdet meg jo i Franrike. Så mulighetene er til stede, fortsetter sykkeljenta.

- Men du må vel føle deg litt sliten nå?

- Jeg kjenner det litt i beina, innrømmer sykkelsportens svar på tikjemperne.

- Men jeg gleder meg til å trene i morgen - på terrengsykkelen.