Dahle sikter mot gull

Gunn-Rita Dahle ble nummer seks i dagens verdenscupritt i sykling for kvinner. Opptakten til morgendagens Tour de France-start var perfekt.

Dahle er i kanonform foran det to uker lange etapperittet Tour de France, som er det største de kvinnelige syklistene kan delta i.

Lørdag sprengte den norske terrengsyklisten hovedfeltet og fikk med seg ni andre ryttere. Dahle hang med hele veien og rullet over mål få sekunder bak vinneren Vanja Vonckx fra Belgia.

Monica Valen, Solrun Flatås og Jorun Kvalø satt i den neste gruppen, bestående av 25 ryttere, og kom i mål snaut fem minutter bak vinneren.

Kan vinne

- Gunn-Rita viser knallform, og jeg gleder meg til å se henne kjempe om sammenlagttittelen i Tour de France, sier landslagssjef Atle Kvålsvoll.

- Dessuten har vi Monica Valen på vei opp. Hun bør også ha en sjanse til å vinne etapper, mener Kvålsvoll.

Sammenlagt i verdenscupen er nå Gunn-Rita Dahle blant de fem beste etter sju av ni ritt. Hun valgte i år å droppe en sannsynlig EM-tittel i terrengsykling til fordel for deltakelse i Tour de France, der hun også er en av de store favorittene.

- Hun har stor kapasitet, men må selvfølgelig også ha litt flaks for å vinne sammenlagt. Men at hun kommer til å kjempe i toppen, er jeg sikker på, avslutter Kvålsvoll.

(NTB)