Dahle smadret VM-konkurrentene

Først 20 minutter etter at Gunn-Rita Dahle strekte armene i været som verdensmester, kom nærmeste konkurrent til mål. 31-åringen lekte med rivalene i maraton-VM i terrengsykling i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Neste måned er Dahle en av Norges heteste gullfavoritter i OL. Fortsatt har hun til gode å tape et internasjonalt terrengsykkelritt siden fjorårets VM i Sveits. Det skjedde i september i fjor.

- Det var bare helt rått å sykle, fra start til mål. Jeg syklet på full gass hele veien. Følelsen er helt fantastisk. Jeg syklet et optimalt løp. Å vinne på en sånn dag er nesten ubeskrivelig, sa Dahle til NTB.

Løypa i Bad Goisern i Østerrike var 106 kilometer lang og gikk over fire fjellpass. Hun stilte til start sammen med stort sett spesialister i maratonsykling og forventet ikke at det skulle bli seier.

- Vi trodde maksimalt på en topp tre-plassering, men hadde ikke seier i tankene i dette selskapet. Uken har vært hektisk siden vi mandag kom døgnville til Østerrike fra verdenscupen i Canada. Her ble vi mottatt av 35 journalister fra 18 land som ville intervjue Gunn-Rita, fortalte trener og samboer Kenneth Flesjå til NTB.

Vanligvis sykler stavangerjenta et par timer i løp. Søndagens maraton var estimert til seks. Gunn-Rita Dahle kjørte en halvtime raskere. Allerede i starten smadret hun konkurrentene, som nærmest fikk sjokk av den norske jentas tempo.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.