Dakar-syklistene konkurrerer ikke i dag

Kjører transport som hyllest til avdøde Caldecott.

(Dagbladet.no): Motorsyklistene i Dakar-rallyet har i forståelse med arrangørene valgt å ikke konkurrere i dag. Som en hyllest til australske Andy Caldecott, som mistet livet i en ulykke i går, kjører de bare transportetappe.

Klokka halv ni i dag tidlig tok de omkring 90 gjenværende motorsyklene fatt på de 333 kilometerne mellom Kiffa og Kayes.

Pål Anders Ullevålseter uttrykte sterke følelser etter tapet av rally-konkurrenten og kollegaen via kona Solveig i går kveld:

- Det er et stort sjokk å få den ufattelige beskjeden om at Andy Caldecott ikke lenger er blant oss, og jeg har rett og slett vanskelig for å tro at det er sant. Våre tanker og dype medfølelse går i denne stund til Andy Caldecotts nærmeste, og spesielt kone og barn, sa Ullevålseter.

Familien i sorg

De sørgende slektningene og vennene til Caldecott forteller at de mottar mengder av støtte og omtanke fra omgivelsene.

- Vi blir oversvømt av telefon etter telefon og folk som kommer innom for å gi oss sine kondolanser, sier 41-åringens far Ken Caldecott til ABC News.

- Det har ikke gått helt opp for meg ennå, men det vil nok komme en dag, sier faren.

KJØRER BARE TRANSPORT I DAG: Dødsulykken i går preger Dakar-racet. Dagens spesialetappe for motorsyklene er avlyst. Foto: Scanpix/Epa
KJØRER BARE TRANSPORT I DAG: Dødsulykken i går preger Dakar-racet. Dagens spesialetappe for motorsyklene er avlyst. Foto: Scanpix/Epa Vis mer

Han beskriver sønnen som en meget viljesterkt idrettsmann.

- Han så ut til å vokse med utfordringer, og det så ikke ut til å bety noe hvilke hindre som dukket opp eller hvor langt bak han var, sier Ken Caldecott.

Holdt fartsgrensa

Caldecott falt av sykkelen på en høyhastighetsstrekning omkring 25 mil inn i gårsdagens etappe. Arrangørene opplyser at han overholdt fartsgrensa som var satt for strekningen.

Da arrangørene landet et helikopter på ulykkesstedet 25 minutter etter at de fikk vite at det hadde vært en ulykke, var Caldecott allerede død.

Trolig døde han momentant av nakkeskadene han pådro seg i fallet.

OMKOM: Andy Caldecott døde momentant i ulykken i går.
I SORG: Toppfører Marc Coma og KTM-gjengen tok et minutts stillhet for Caldecott.