Dakar-vinner fullførte med kragebein ute av ledd

Ullevålseter på sterk 4. plass.

(Dagbladet.no): Ny god etappe for Pål Anders Ullevålseter, inn i Mauretania i dag. 37-åringen kjørte inn til årsbeste, en fjerdeplass på den sjette etappen i Dakar-rallyet.

Ullevålseter kom i mål fem og et halv minutt bak den chilenske etappevinneren Carlo de Gavardo. Totalt har nordmannen avansert til åttendeplass, opp ytterligere en plass i sammendraget. Det er over 42 minutter opp til Marc Coma i tet.

Mest oppmerksomhet på dagens etappe gikk til Cyril Despres, som vant hele ørkenrallyet i fjor. Franskmannen krasjet underveis i dag, men kom seg opp på sykkelen igjen.

Den offisielle Dakar-sida forteller at motorsykkelføreren kjørte resten av strekningen med et kragebein ute av ledd. Sammenlagtleder Coma var i ei gruppe sammen med Despres da han rivalen fikk et ublidt møte med underlaget.

Spanieren satte i gang løpsalarmen, mens Despres reparerte sykkelen sin før han fortsatte de 17 milene inn til mål.

Selv med uhellet og kragebeinet fikk Despres en sjuendplass i dag. Han er nummer to sammenlagt. Det var en medisinsk undersøkelse i Zouerat som viste at 31-åringens kragebein var ute av ledd. Selv trodde fjorårsvinneren at han hadde pådratt seg brudd.

Dakar.com melder at Despres vil fortsette løpet som ender i Dakar 15. januar.

Ullevålseter måtte bryte fjorårets Dakar-løp da han brakk kragebeinet.

IKKE BRUDD: Cyril Despres skadet venstre kragebein i dag. Likevel fullførte franskmannen. Foto: Scanpix/Ap
IKKE BRUDD: Cyril Despres skadet venstre kragebein i dag. Likevel fullførte franskmannen. Foto: Scanpix/Ap Vis mer
AVANSERER FOR FJERDE DAG PÅ RAD: Pål Anders Ullevålseter har klatret til åttendeplass i sammendraget.