HØYERE MAKTER: Bradford-spillerne feirer etter å ha slått ut Arsenal på straffespark i ligacupen i desember. Nå viser det seg at Dalai Lama kan ha en finger med i spiller. Foto: REUTERS/Nigel Roddis
HØYERE MAKTER: Bradford-spillerne feirer etter å ha slått ut Arsenal på straffespark i ligacupen i desember. Nå viser det seg at Dalai Lama kan ha en finger med i spiller. Foto: REUTERS/Nigel RoddisVis mer

Dalai Lama heier på Bradford

Åndelig hjelp bak League Two-klubbens suksess?

(Dagbladet): Søndag spiller Bradford ligacupfinale mot Swansea. Klubben fra det fjerde nivået i England har slått ut lag som Wigan, Aston Villa og Arsenal på veien til Wembley. Nå viser det seg at laget fra Yorkshire har en helt spesiell supporter.

Ærespresident - På vegne av hans hellighet Dalai Lama ønsker jeg å gratulere Bradford City med de gode resulatene, heter det i et brev til klubben, ifølge The Independent.

Bakgrunnen for at buddhistenes åndelige leder støtter Bradford skal være et besøkt til Yorkshire i fjor sommer. Der skal Tensin Gyatso, som han egentlig heter, ha blitt utnevnt til ærespresident i fanklubben Friends of Bradford City.

- Dersom hans hellighets velsignelser på noen måte har bidratt til den flotte innsatsen dere har vist, håper jeg at velsignelsene fortsette å bringe dere lykke, står det videre.

Overrasket Dalai Lama uttrykker også at han håper Bradfords bradger kan bidra til å hjelpe andre, og på den måten vise hvordan idrett kan gjøres om til glede for andre.

Styreformann i Bradford City Mark Neale ble naturlig nok overrasket da han åpnet brevet.

- Da jeg fant ut at brevet var fra Dalai Lama, kunne du ha dyttet meg over ende med en fjær. Jeg ser for meg at han sitter på toppen av et fjell og hører på radioen for å finne ut hvordan det har gått med Bradford, sier han.

Kona vil konvertere Neale innrømmer at det kan hende Dalai Lama har en finger med i spillet.

- Vi har en fantastisk manager i Phil Parkinson, men vi tar imot all den hjelpen vi kan få. Kanskje Dalai Lama har spilt en rolle i vår utrolige suksess.

Om de lignende fargene på Bradfords drakter og Dalai Lamas tibetanske drakt har noe å si i saken vites ikke, men Bradford-tilhengerne ønsker tydeligvis å knytte tettere bånd til buddhistene.

- Kona mi sier hun vurderer å konvertere til buddhismen, sier Mark Neale.

LIKE DRAKTER: Fargelikheten mellom draktene til Dalai Lama og hans favorittklubb Bradford er slående. Foto: AP Photo/Altaf Qadri
LIKE DRAKTER: Fargelikheten mellom draktene til Dalai Lama og hans favorittklubb Bradford er slående. Foto: AP Photo/Altaf Qadri Vis mer