ÅRETS SVØMMER: Alexander Dale Oen er kåret til årets mannlige svømmer i Europa. 
Foto: Christian Thomassen / Scanpix
ÅRETS SVØMMER: Alexander Dale Oen er kåret til årets mannlige svømmer i Europa. Foto: Christian Thomassen / ScanpixVis mer

Dale Oen årets mannlige svømmer i Europa

- Jeg mener selv at jeg har de beste resultatene.

Alexander Dale Oens VM-gull og tårer rørte mange. 26-åringen er stemt fram som årets beste mannlige svømmer i Europa.

I en tett avstemning slo han franskmannen Camille Lacourt så vidt det var i kåringen i regi av Det europeiske svømmeforbundet (LEN).

Dale Oen tok Norges første VM-gull i historien da han vant 100 meter bryst i Shanghai i slutten av juli. Det skjedde bare dager etter terroranslagene mot regjeringsbygget og Utøya.

Det preget hele Dale Oens VM-opptreden. Vestlendingen framsto som en flott talsmann for hele Norge i dagene etter de grusomme massakrene.

- Det var utrolig kjekt å høre. Veldig gøy, sier Dale Oen selv til NRK.

GULL-ÅR:  Alexander Dale Oen viser frem gullmedaljen fra 100 meter bryst i VM i sommer. 
Foto: Christian Thomassen / Scanpix .
GULL-ÅR: Alexander Dale Oen viser frem gullmedaljen fra 100 meter bryst i VM i sommer. Foto: Christian Thomassen / Scanpix . Vis mer

- Hvor viktig er denne prisen for deg?

- Den var nok mer overraskende enn viktig. Men det var kult å bli nominert, og enda kulere å vinne. Jeg mener selv at jeg har de beste resultatene i Europa i år, så det er fint at det er flere som synes det også.

Italias Federica Pellegrini ble kåret årets kvinnelige svømmer i Europa. Hun vant gull på 200 og 400 meter fri under mesterskapet i Kina.

(NTB)