HEDRET:
Den ungarske svømmeren og vennen til Alexander Dale Oen, Daniel Girt, la ned en blomst ved statuen under avdukingen ved Kystmuseet i Øygarden.
Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
HEDRET: Den ungarske svømmeren og vennen til Alexander Dale Oen, Daniel Girt, la ned en blomst ved statuen under avdukingen ved Kystmuseet i Øygarden. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpixVis mer

Dale Oen ble hedret og minnet med statue i Øygarden

1100 mennesker var til stede ved avdukingen.

Den avdøde svømmeren Alexander Dale Oen ble minnet og hedret med statue i Øygarden torsdag. 1100 mennesker med Bergen-ordfører Trude Drevland i spissen var til stede ved avdukingen.

Et bilde av en smilende svømmemester fulgte med fra podiet da statuen ble vist fram for første gang. Det var et flott program med musikk og sang. Det var glede og sorg, men Bergen-ordføreren mente likevel at Alexander Dale Oen fulgte med fra oven.

Alexander Dale Oen døde 1. mai 2012 under en treningsleir i Flaggstaff i USA. Det plutselige dødsfallet sjokkerte Idretts-Norge.

Bergenseren var verdensmester og storfavoritt til å vinne OL-gull i London på sensommeren 2012, men han kom aldri dit.

Nå har han fått sin egen statue på stedet der han likte seg best, og svømmepresident Per Rune Eknes, som selvsagt var med under avdukingen, mente at Dale Oen nå har fått et veldig verdig minne. Det er bildehoggeren Arne Meland som har laget statuen.

(NTB)

FIKK EGEN STATUE: Alexander Dale Oen. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
FIKK EGEN STATUE: Alexander Dale Oen. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer