Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dale Oen blir inspirert av Thor og Edvald

- Prestasjonene deres gir meg uten tvil stor inspirasjon.

LADER OPP TIL VM: Alexander Dale Oen er i perlehumør og klar til dyst i svømme-VM. Han merker ikke noe til forventningspresset og lar seg heller inspirere av Thor Hushovd og Edvald Boasson Hagen. Foto: Håkon Eikesdal / Dagbladet
LADER OPP TIL VM: Alexander Dale Oen er i perlehumør og klar til dyst i svømme-VM. Han merker ikke noe til forventningspresset og lar seg heller inspirere av Thor Hushovd og Edvald Boasson Hagen. Foto: Håkon Eikesdal / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alexander Dale Oen er i perlehumør og klar til dyst i svømme-VM. Han merker ikke noe til forventningspresset.

26-åringen er Norges største håp i Shanghai og med god grunn. Dale Oen er uten tvil Norges beste svømmer for tiden, noe han beviste igjen da han nylig vant tre individuelle NM-gull.

I tillegg har vestlendingen gjort det skarpt internasjonalt i år. På favorittdistansen 100 meter bryst er han før VM ranket som nummer tre i verden og beste europeer.

- Sesongen har vært fantastisk bra, og jeg storkoser meg. VM er kremen av kransekaka, sier Dale Oen entusiastisk overfor NTB.

Kan bli historisk Brystsvømmeren slo for alvor gjennom da han overraskende svømte inn til sølv på 100 meter bryst under OL i Beijing for snart tre år siden. Samme år tok han også EM-gull på samme distanse, en bragd han gjentok forrige sommer.

Til tross for suksessen merker ikke Dale Oen til forventninger om å svømme inn til Norges første gull i et svømme-VM for funksjonsfriske.

- Jeg konsentrerer meg om arbeidsoppgavene og det å få lov til å representere Norge. Nå gleder jeg meg bare til å komme i gang og gjøre det jeg liker aller best: svømme hardt, forteller 26-åringen.

- Varmt og klamt De norske svømmerne har brukt den siste uken i Kina til å akklimatisere seg. Med seks timer i tidsforskjell har enkelte slitt med søvnen, men ifølge landslagssjef Petter Løvberg er alle nå friske og fine.

Dale Oen erkjenner at det var slitsomt de første dagene.

INSPIRERER: Thor Hushovd og Edvald Boasson Hagen inspirerer Alexander Dale Oen. - Prestasjonene deres gir meg uten tvil stor inspirasjon, sier han. Foto: EPA / Guillaume Horcajuelo
INSPIRERER: Thor Hushovd og Edvald Boasson Hagen inspirerer Alexander Dale Oen. - Prestasjonene deres gir meg uten tvil stor inspirasjon, sier han. Foto: EPA / Guillaume Horcajuelo Vis mer

- Det har vært varmt og klamt, men jeg er veldig fornøyd med opplegget.

Inspireres av Thor og Edvald Dale Oen har fått med seg det norske eventyret i årets Tour de France. Han er dypt imponert over innsatsen og etappeseirene til Thor Hushovd og Edvald Boasson Hagen.

- Det har vært litt nettproblemer her borte, men jeg har fått med meg hvor fantastisk bra Thor og Edvald har gjort det i Touren. Prestasjonene deres gir meg uten tvil stor inspirasjon, sier øygardingen.

For Dale Oen starter VM med heatrunde på 100 meter bryst søndag. Finalen svømmes dagen etter.

(NTB)