Dale Oen bytter klubb etter 17 år

Flytter til Oslo.

Nye impulser: Alexander  Dale Oen flytter fra Bergen. Foto: REUTERS/Wolfgang Rattay
Nye impulser: Alexander Dale Oen flytter fra Bergen. Foto: REUTERS/Wolfgang RattayVis mer

Alexander Dale Oen flytter til Oslo, og han sier til Bergens Tidende at han kommer til å melde overgang til Bærumssvømmerne.

I 17 år har han vært medlem av Vestkantsvømmerne. Han er også en av Bergens største idrettsprofiler, men nå vender han hjembyen ryggen, i alle fall for en periode.

- Alle trenger forandring av og til, men jeg har ikke meldt overgang til Bærumssvømmerne ennå. Det kommer jeg imidlertid til å gjøre i løpet av ganske kort tid, sier Dale Oen til BT.

Bakgrunnen for den beslutningen Dale Oen har tatt, er at treneren hans, Stig Leganger-Hansen, bestemte seg for å flytte til Oslo av familiære grunner. Det førte til at finnen Mika Keskäläinen ble ansatt som ny trener i Vestkantsvømmerne, uten at Dale Oen ble tatt med på råd.

Den norske toppsvømmeren bestemte seg først for å fortsette i det gamle sporet i Bergen, men nå er beslutningen revurdert.

Han reiste på et to uker langt treningsopphold til Thailand torsdag, men med en gang han kommer hjem igjen, starter han med leilighetsjakt i Oslo.

(NTB)