Dale Oen disket

Men satte norsk rekord i forsøket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det ble ingen opptur for Alexander Dale Oen, som ble disket i finalen på 200 meter bryst under kortbane-EM søndag.

22-åringen fra Bergen svømte inn til åttende og siste plass i finalen med tiden 2.08,88. Så ble det norske svømmeesset diskvalifisert.

- Ifølge dommerne skal Alexander har gjort et «delfinkick». Det vil si at han skal ha tatt en ekstra vipp på beina i brystsparket, noe som gir større fart, forklarer svømmepresident Per-Rune Eknes til NTB.

- Dette har han aldri gjort før, og han stiller seg svært undrende til det. Men vi kan ikke gjøre noe med dette nå, fortsetter Eknes.

Uansett diskvalifisert eller ikke. Dale Oen var ikke nok på hogget i finalen søndag og ville ikke blitt bedre enn nummer åtte.Rekord i forsøket I kvalifiseringen viste Dale Oen hva han er god for. 22-åringen satte ny norsk rekord med 2.08,28. Det var ett sekund bedre enn hans tidligere rekord satt under verdenscupstevnet i Stockholm for én måned siden. Dale Oen hadde den fjerde beste tiden i forsøket.

- Alexander er vel den eneste i mesterskapet som har klart å kvalifisere seg til alle finalene i brystøvelsene. Det viser hvilken styrke han har, forklarer Eknes, som er fornøyd med mesterskapet i Debrecen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer