Dale Oen disket

Men satte norsk rekord i forsøket.

Det ble ingen opptur for Alexander Dale Oen, som ble disket i finalen på 200 meter bryst under kortbane-EM søndag.

22-åringen fra Bergen svømte inn til åttende og siste plass i finalen med tiden 2.08,88. Så ble det norske svømmeesset diskvalifisert.

- Ifølge dommerne skal Alexander har gjort et «delfinkick». Det vil si at han skal ha tatt en ekstra vipp på beina i brystsparket, noe som gir større fart, forklarer svømmepresident Per-Rune Eknes til NTB.

- Dette har han aldri gjort før, og han stiller seg svært undrende til det. Men vi kan ikke gjøre noe med dette nå, fortsetter Eknes.

Uansett diskvalifisert eller ikke. Dale Oen var ikke nok på hogget i finalen søndag og ville ikke blitt bedre enn nummer åtte.
Rekord i forsøket
I kvalifiseringen viste Dale Oen hva han er god for. 22-åringen satte ny norsk rekord med 2.08,28. Det var ett sekund bedre enn hans tidligere rekord satt under verdenscupstevnet i Stockholm for én måned siden. Dale Oen hadde den fjerde beste tiden i forsøket.

- Alexander er vel den eneste i mesterskapet som har klart å kvalifisere seg til alle finalene i brystøvelsene. Det viser hvilken styrke han har, forklarer Eknes, som er fornøyd med mesterskapet i Debrecen.

- Vi har vært i seks finaler, og det er mer enn i fjor. Samtidig svømte Aleksander Hetland inn til sølv, og jentene viste hva som bor i dem under medleystafetten lørdag, sier svømmepresidenten.


Brekke videre


Henriette Brekke gikk videre til semifinale på 50 meter fri søndag med tiden 25,49. Der endte hun sist i sitt heat med 25,56.

Karoline B. Sanderud og Sara Nordenstam var i vannet på 400 medley uten at det ble den helt store opplevelsen for noen av dem. Sanderud svømte på 4.51,96, nesten seks sekunder bak pers, og Nordenstam ble disket.

DISKET: Aleksander Dale Oen visste ikke helt hva han gjorde galt, men dommerne så noe uregelmessig. Foto: ANDERS WIKLUND/SCANPIX
DISKET: Aleksander Dale Oen visste ikke helt hva han gjorde galt, men dommerne så noe uregelmessig. Foto: ANDERS WIKLUND/SCANPIX Vis mer

Gard Kvale ble utslått under forsøkene på 200 meter fri. Han fikk tiden 1.49,80. Semifinaleplassen gikk på 1.46,21.

(NTB)