Dale Oen får eksperthjelp i USA

Har slitt med skade i snart seks uker.

RYGGSKADET: Dale Oen har slitt med skade i snart seks uker og kan ikke følge sitt normale treningsprogram. Han har blant annet stått over en landslagssamling i Fuerteventura.Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
RYGGSKADET: Dale Oen har slitt med skade i snart seks uker og kan ikke følge sitt normale treningsprogram. Han har blant annet stått over en landslagssamling i Fuerteventura.Foto: Benjamin A. Ward / DagbladetVis mer

Svømmestjernen Alexander Dale Oen (26) reiser til USA for å få hjelp med skadeproblemene sine, skriver Aftenposten.

Dale Oen har slitt med skade i snart seks uker og kan ikke følge sitt normale treningsprogram. Han har blant annet stått over en landslagssamling i Fuerteventura.

- Det er selvfølgelig frustrerende for ham å gå slik, men jeg synes han tar det bra, sier trener Sondre Solberg til Aftenposten.

Nå skal Dale Oen få amerikansk eksperthjelp. Det er Olympiatoppen-legen Ola Rønsen som har brukt sitt kontaktnett for å finne de rette legene som kan undersøke den norske svømmeren.

Fortsatt er man usikker på hva som feiler Dale Oen, som sliter med smerter i skulder og arm. Tidligere har ekspertene trodd det var snakk om en nerve som er i klem, men Rønsen sier til Aftenposten at det ikke er noe som tyder på det.

Dale Oen er en av Norges største medaljefavoritter i London-OL. I fjor ble det VM-gull på 100 meter bryst, mens han tok sølv i samme øvelse under Beijing-OL i 2008.

(NTB)