Dale Oen får ikke begravelse på statens bekostning

Hedres i stedet med krans fra regjeringen.

HEDRES MED KRANS: Regjeringen vil hedre Alexander Dale Oen for idrettsprestasjonene og for forbildet han var.Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
HEDRES MED KRANS: Regjeringen vil hedre Alexander Dale Oen for idrettsprestasjonene og for forbildet han var.Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Regjeringen har i dag besluttet at de vil hedre Alexander Dale Oen med krans fra Regjeringen når den avdøde svømmestjernen begraves.

Det opplyser statsministeren kontor til Dagbladet.

- Dale Oen hedres for sine helt eksepsjonelle og fantastiske idrettsprestasjoner og opplevelsene han ga oss, og for det forbildet han var for unge idrettsutøvere og mange andre, sier SMK.

Tidligere har kjente nordmenn som Einar Førde, Albert Nordengen, Aud Schønemann og Arve Opsahl blitt hedret på samme måte.

Ved en slik markering har det vært vanlig at en statsråd er tilstede, men det avtales normalt i samråd med familien.

Det blir imidlertid ikke snakk om begravelse på statens regning, slik flere har tatt til orde for i dag.

Øygarden vil betale Blant dem er Øygarden-ordfører Otto Harkestad, tidligere toppidrettssjef Bjørge Stensbøl og svømmepresident Per Rune Eknes.

- Hvis ikke staten gjør det, kommer Øygarden kommune til å gjøre det som en ære til idrettsutøveren Alexander, sa ordfører Harkestad til Dagbladet tidligere i dag.

Siden 2. verdenskrig har bare to idrettsutøvere i Norge fått begravelse på statens regning: Skihopper Birger Ruud og løperdronning Grete Waitz.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer