TAR DET ROLIG: Alexander Dale Oen sliter med nervesmerter i arm og skulder.
Foto: Vegard Grøtt / Scanpix
TAR DET ROLIG: Alexander Dale Oen sliter med nervesmerter i arm og skulder. Foto: Vegard Grøtt / ScanpixVis mer

Dale Oen har fått svar på hva som er galt

Må trene alternativt i to uker.

Verdensmester Alexander Dale Oen (26) kan ikke utføre normal svømme- eller styrketrening de kommende to ukene.

Svømmestjernen var tirsdag til ytterligere utredninger og undersøkelser på Olympiatoppen. I tillegg har han fått svar på MR-undersøkelsene som ble foretatt sist fredag.

Konklusjonen er at han har en avklemning av en blodåre og nerve under venstre skulder. Dette gir smerte ved trening og hemmer muskulaturen.

- Alexander kan ikke drive svømmetrening eller styrketrening inntil avklemningen er borte. Foreløpig vet vi ikke hvor lang tid dette vil ta, men vi vil gjøre nye undersøkelser om et par uker. I mellomtiden lager vi et alternativt treningsprogram, sier sjeflege for den norske OL-troppen, Ola Rønsen, i en pressemelding.

Dale Oen er innstilt på å trene alternativt i tiden framover.

- Jeg tar situasjonen ganske rolig og forholder meg til at jeg nå må endre litt på opplegget. Jeg har stor tillit til fagpersonene som har fulgt meg opp og føler at vi har kontroll. Treningsmessig er ikke dette optimalt, men det gir oss en fin mulighet til å endre fokus og optimalisere andre deler av treningen. Det blir blant annet mer basistrening og fokus på kjernemuskulatur, sier Alexander Dale Oen.

Den regjerende verdensmesteren på 100 meter bryst håper at han er skadefri til neste samling på Fuerteventura om 14 dager.

(NTB)