Dale Oen kaster badedrakta

Klarer seg med supermannbukser.

• Møt Alexander Dale Oen i Dagbladet.nos OL-serie

(Dagbladet.no): Speedes lanserte sin heldekkende drakt i vinter, og utøvere som har brukt den har senket verdensrekord etter verdensrekord i «superdrakta».

Alexander Dale Oen og det norske landslaget bruker merket Arena, og før NM forrige helg hadde leverandøren klar en heldekkende drakt som skal være like bra som Speedos.

Men Dale Oen vil ikke bruke den i OL.

- Jeg testet drakta i forrige uke, men den føltes litt ubehagelig i halsen og overkroppen, forklarer Dale Oen, som heller vil konkurrere i en bukse som dekker hele beina i mesterskapet han har jobbet mot i fire år.

Ingen supermanndrakt

- Jeg har bestemt meg for å bare bruke pants. Det er det jeg er vant til å svømme med i konkurranse, og jeg føler meg mest komfortabel med, sier 23-åringen, som mener hele draktsaken er blitt hausset opp vel mye.

- Det er ikke en supermanndrakt. Den gjør at man ligger litt høyere i vannet, men det behøver ikke å ha så mye å si, mener bergenseren overfor Dagbladet.

I RUTE: Alexander Dale Oen velger bort den nye heldekkende drakta, og satser heller på å levere gode tider i bare underdel. Foto: KRISTIAN RIDDER-NIELSEN/DAGBLADET
I RUTE: Alexander Dale Oen velger bort den nye heldekkende drakta, og satser heller på å levere gode tider i bare underdel. Foto: KRISTIAN RIDDER-NIELSEN/DAGBLADET Vis mer

Nå venter han og landslagssjef Petter Løvberg på at Arena skal levere nye pants med samme teknologi som i den heldekkende drakta. De bør være på plass før avreise til Japan førstkommende fredag, hvor de norske svømmerne skal lade opp før OL.

- Alex har vært fantastisk tålmodig i denne draktsaken. Når han nå har bestemt seg for å bruke pants, håper vi Arena klarer å levere disse før avreise. Vi har stresset dem på det, for det er viktig at vi får testet dem ut i Japan før vi reiser videre til Kina, sier landslagssjef Løvberg.

Foran skjema

Denne uka har de norske landslagssvømmerne trent ute i Frognerbadet i Oslo etter NM på Hamar forrige helg. Der svømte Dale Oen inn til imponerende 1.00,10.

- Vi er inne i den konkurransespesifikke treninga, men han trener fortsatt hardt. Det gir en voldsom trygghet at han allerede nå presterer slike tider, sier Løvberg.

Torsdag reiste han hjem til Bergen, hvor han skal være den siste uka før avreisen til Japan og Kina.

- Vi har god erfaring med at han får litt tid hjemme før han skal ut og prestere, sier Løvberg.

Dale Oen kaster badedrakta