Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dale Oen klar for finalen

Alexander Dale Oen imponerer under svømme-EM.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alexander Dale Oen svømte seg mandag ettermiddag til finalen på 100 meter bryst under EM i svømming i Ungarn.

Vestkantsvømmeren ble nummer fire i semifinalen, med tiden 1.01,11. Det holdt til delt sjetteplass og finaleplass for nordmannen.

Plasseringen delte han med ungarske Richard Bodor. Ukraineren, og regjerende europamester, Oleg Lisogor fikk raskest tid i semifinalen med 1.00,53.

Hugues Duboscq fra Frankrike svømte inn til andreplass, 0,19 sekunder bak Lisogor.

Finaleplass

Dale Oen hadde den nest beste tiden fra forsøkene tidligere mandag, og svømte i bane fire i semifinalen. Han fikk en god rytme fra start, men på de første 50 meterne gikk det litt tregere enn i forsøket.

Han passerte 50 meter på 28,96. I mål var han 0,58 sekunder bak Lisogor. Tiden holdt til finaleplass.

I forsøket tidligere på dagen klinket Dale Oen til med nordisk rekord på 100 meter bryst under forsøksheatet i svømme-EM.

GLAD: Alexander Dale Oen etter 100 m bryst under EM i svømming i Budapest mandag. Nordmannen kvalfiserte seg for finalen. Foto: MAJA SUSLIN/SCANPIX
GLAD: Alexander Dale Oen etter 100 m bryst under EM i svømming i Budapest mandag. Nordmannen kvalfiserte seg for finalen. Foto: MAJA SUSLIN/SCANPIX Vis mer

Nærmer seg drømmen

Svømmeren nærmer seg stadig drømmegrensen på ett minutt. Mandag formiddag slo han inn bare 90 hundredeler over minuttet, og den sterke tiden 1.00,90 er ikke bare personlig rekord. Det er også norsk og nordisk rekord.

Nordmannen slo sin tidligere bestenotering med 38 hundredeler, og var nest best av samtlige i forsøkene i Budapest. Regjerende europamester Oleg Lisogor fra Ukraina var raskest med 1.00,70.

Aleksander Hetland svømte også forsøk på øvelsen, men klarte ikke en semifinaleplass med tiden 1.03,80.

(ANB)