Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dale Oen klar for ny semifinale i svømme-VM

Svømmer 50 meter bryst.

I SVØMME-VM: Alexander Dale Oen kvalifiserte seg kontrollert til semifinalen på 50 meter bryst. Med tiden 27.51 var han femte beste i kvalifiseringen under verdensmesterskapet i svømming i Shanghai.
Foto: Christian Thomassen / Scanpix
I SVØMME-VM: Alexander Dale Oen kvalifiserte seg kontrollert til semifinalen på 50 meter bryst. Med tiden 27.51 var han femte beste i kvalifiseringen under verdensmesterskapet i svømming i Shanghai. Foto: Christian Thomassen / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bare timer etter at han fikk gullmedaljen om halsen på 100 meter bryst, svømte Alexander Dale Oen inn til ny semifinale på den halve distansen i svømme-VM.

Halv to mandag ettermiddag norsk tid tok han Norges første gull i et svømme-VM noensinne med seieren på 100 meter bryst.

Klokka tre natt til tirsdag norsk tid var det kvalifisering på 50 meter bryst. 26-åringen fra Øygarden utenfor Bergen noterte seg for femte beste tid med 27,51. Tiden var sterkere enn hans egen personlige rekord på 27,53 som han hadde før mesterskapet startet.

Halvveis Men personlig rekord ble det likevel ikke. Den satte han halvveis ut på mandagens 100 meter. Reglene sier at det tillates, og da hadde han tiden 27,20, som både ble norsk og nordisk rekord. Det sier sitt at rekorden ble satt mens han altså hadde halvparten igjen av gulløpet.

- Men dette var fast rekord da, konstaterte Dale Oen overfor NTB etter kvalifiseringen på 50 meter.

- Hvordan var løpet?

- Det var helt greit. Det viktigste var å komme seg inn i semifinalen. Jeg var litt sliten, for det ble ikke mer enn fem og en halv time med søvn i natt. Men er jeg fornøyd med sånn som det ble, konstaterte den norske supermannen.

Feiring - Hvordan ble feiringen etter gulløpet?

- Den ble OK. Vi fikk litt tid til å kose oss, men det ble ikke mye etter at dopingkontrollen var unnagjort. Det ble med litt mat og komme seg i seng, sa Alexander Dale Oen.

Da han kom tilbake til hotellet ble han mottatt av noen lokale funksjonærer, og det ble også tid til et glass champagne på rommet til fysioterapeuten Christer Kjølholt til ære for NTB/Scanpix og svensk TV som filmet for NRK.

Brasilianeren Felipe Da Silva var raskest i kvalifiseringen med 27,19. Bak der fulgte Matjaz Markic (Slovenia), Damir Dugonjic (Slovenia) og Mark Gangloff (USA).

Sterke navn som Glenn Snyders (USA), Cameron van der Burgh (Sør-Afrika) og Fabio Scozzoli (Italia) kvalifiserte seg som nummer 6, 7 og 10.

(NTB)