UNDERSØKES: Alexander Dale Oen holdes på pinebenken og må gjennom ytterligere undersøkelser torsdag. Så langt vet ikke ekspertene hva som feiler ham.
Foto: Vegard Grøtt / Scanpix
UNDERSØKES: Alexander Dale Oen holdes på pinebenken og må gjennom ytterligere undersøkelser torsdag. Så langt vet ikke ekspertene hva som feiler ham. Foto: Vegard Grøtt / ScanpixVis mer

Dale Oen må undersøkes av nevrolog

Har smerter i nakke, skulder og overarm.

Alexander Dale Oen holdes på pinebenken og må gjennom ytterligere undersøkelser torsdag. Så langt vet ikke ekspertene hva som feiler ham.

Smerter i nakke, skulder og overarm gjør at svømmeren ikke får trent som han ønsker. Treningsleiren på Tenerife ble ikke hva Dale Oen ville.

Onsdag var han til sjekk hos Olympiatoppen-lege Ola Rønsen. Det samme skjedde torsdag, uten at konsultasjonene ga svar.

MR-bilder - Han skal gjennomgå en MR-undersøkelse (avanserte røntgenbilder) torsdag og vil også bli sett på av en nevrolog, sier Rønsen il NTB.

- Vi må se på dette med helt åpne øyne. Det er flere muligheter for hva dette skyldes. Det er ofte slik det kan være når uspesifikke smerter dukker opp. Vi må også sjekke at det ikke sitter oppe i nakken og er en form for prolaps. Vi er i en utredningsfase. Jeg vil tro vi vet mer i starten av neste uke, sier Rønsen.

Trøbbel Problemene kan blant annet skyldes at en nerve er i klem, et ødelagt blodkar, muskelskader eller problemer i en nakkevirvel.

Dale Oen er Norges største gullhåp i OL sammen med spydkaster Andreas Thorkildsen og håndballjentene.

Svømmeren vant både VM og EM i fjor. Han har mottatt en liten haug utmerkelser etter suksessen.

Smertene gjør at Dale Oen bare får trent 20 prosent av hva han er vant til. - Han får ganske enkelt ikke utført arbeidet sitt ute i bassenget, sier Ola Rønsen.

(NTB)