VISER FORM: Alexander Dale Oen svømte inn til ny pers i Stockholm. Foto:   AFP PHOTO / MARK RALSTON
VISER FORM: Alexander Dale Oen svømte inn til ny pers i Stockholm. Foto: AFP PHOTO / MARK RALSTONVis mer

Dale Oen perset i sesongstarten

Svømte 50 meter bryst på 27,06 sekunder.

Alexander Dale Oen fikk litt av en rekordstart på sesongen i verdenscupen i Stockholm lørdag. Han perset på 50 meter bryst med 27,06 sekunder.

Det ga annenplass på distansen i sesongstarten. Bare New Zealands Glenn Snyders var raskere. Gledelig for landslagssjef Petter Løvberg var det også at Aleksander Hetland fulgte opp med tredjeplassen på 27,13 sekunder.

- Jeg er veldig fornøyd med det svømmerne våre presterte i dette stevnet her i Stockholm. Riktignok var det kortbane, og 50 meter bryst, som Dale Oen perset på, er ingen OL-øvelse. Han viste likevel at han er i rute, selv om han er inne i en tung treningsperiode. Jeg må vel kunne si at han aldri har vært så langt fremme rent prestasjonsmessig tidligere, sa Løvberg til NTB lørdag kveld.

Nå ser treneren bare fram til søndagens 100 meter bryst.

- Dale Oen er veldig optimistisk før søndagens 100 meter. Han tror det er mulig å sette pers, og dersom han klarer det, ja, da setter han både norsk og nordisk rekord i samme slengen, sa treneren.

Sju finale De norske svømmerne var med i sju finaler i Stockholm lørdag, og det var trener Løvberg svært godt fornøyd med.

- Det var gledelig at Aleksander Hetland skulle svømme så bra, men jeg er også veldig godt fornøyd med Lavrans Sollis innsats på 100 meter rygg. Han var litt borte i fjor, men viste nå at han er med igjen for fullt, mente Løvberg.

Solli svømte inn til annenplassen med 54,13 sekunder.

I tillegg endte Ingvild Snildal på en flott fjerdeplass på 100 meter butterfly, mens Veronica Bjørlykke tok 6.-plassen på 200 meter rygg og Katharina Stiberg ble nummer åtte på 100 meter bryst.

Test - Jeg vil ikke si at det er over all forventning det svømmerne våre presterte her, for vi har allerede vært gjennom en samling på Kypros, og der fikk jeg bevis på at mange gjerne vil være med i kampen om OL-billetter, fortalte Løvberg.

Han sa også at verdenscupen i kortbane i Stockholm denne helgen var som en test å regne.

- Vi skal på høydesamling til uken, og jeg ville gjerne vite hvor svømmerne mine sto før vi reiste. Det er forresten fint å få en bekreftelse på at vi ligger så godt an på denne tiden av året. Jo, dette ser lovende ut, slo Petter Løvberg fast overfor NTB lørdag.

(NTB)