Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dale Oen satte ny stevnerekord

I Mare Nostrum. - Det er utrolig bra.

IMPONERTE: Alexander Dale Oens tid på 100 meter bryst er blant de beste i verden i år. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
IMPONERTE: Alexander Dale Oens tid på 100 meter bryst er blant de beste i verden i år. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer

Alexander Dale Oen satte ny stevnerekord i Mare Nostrum da han fosset inn til 1.-plass i A-finalen på 100 meter bryst på 1.00,29 torsdag.

I mål var 26-åringen 65/100 sekund foran Ryo Tateishi fra Japan. Sørafrikanske Cameron van der Burgh, som er verdensrekordholder på 50 meter bryst og 100 meter bryst kortbane, tok 3.-plassen.

Dale Oens tid var drøye sekundet bak den norske rekorden (59,16) som han satte i sølvløpet under OL i Beijing i 2008. Den er også blant de beste i verden i år, noe landslagstrener Petter Løvberg er svært fornøyd med.

- Det er utrolig bra. Alexander er ganske tungkjørt av trening og imponerer med en slik prestasjon. Han vant ganske suverent, og dette ser lovende ut, sa Løvberg til NTB.

Norsk rekord Norsk rekord ble det på 50 meter butterfly ved Alexander Hetland. Han svømte inn til 7.-plass i A-finalen med 24,60.

- Dette er jo ikke hans distanse, men det viser at han har noe på gang og er i utvikling, sier Løvberg og 29-åringen.

Hetland var fattige ett hundredels sekund fra pallplass på 50 meter bryst onsdag. Den siste sjansen til å klare VM-kravet på distansen kommer i Monaco neste helg.

- Jeg håper og tror han skal ta det nødvendige steget i Monaco. Han har vist flere ganger før at han er best når det gjelder, sier landslagssjefen.

To jenter i A-finaler Med til Monaco blir også Ingvild Snildal, som fikk med seg en 8.-plass på 50 meter butterfly torsdag. Hun svømte inn til 27,37, samme tid som hun hadde i forsøket torsdag formiddag.

I A-finalen på 400 meter fri for kvinner svømte Cecilie W. Johannessen inn til 6.-plass på 4.20,13. Hun var drøye 13 sekunder bak Camille Muffat, som tok seieren på hjemmebane med tiden 4.06,93.

Sara Nordenstam måtte nøye seg med B-finale på 100 meter bryst. Der ble det 4.-plass på 1.12,06 for bronsemedaljøren fra 2008-OL.

(NTB)