IKKE MER VM: Alexander Dale Oen svømte inn til en femteplass i finalen på 50 meter bryst onsdag, nå har han bestemt seg for å trekke seg fra VM og svømmer ikke 200 meter bryst.
Foto: Christian Thomassen / Scanpix
IKKE MER VM: Alexander Dale Oen svømte inn til en femteplass i finalen på 50 meter bryst onsdag, nå har han bestemt seg for å trekke seg fra VM og svømmer ikke 200 meter bryst. Foto: Christian Thomassen / ScanpixVis mer

Dale Oen trakk seg fra svømme-VM

- Vil ikke gamble med helsa.

Alexander Dale Oen (26) trakk seg fra 200 meter bryst i svømme-VM natt til torsdag norsk tid.

Landslagsledelsen var rommet til Dale Oen på utøverhotellet Jin Jiang Oriental. Da ble avgjørelsen raskt fattet om å trekke Dale Oen fra start i samråd med Alexander selv, landslagsledelsen og lege Ola Rønsen ved Olympiatoppen.

Dale Oen er fortsatt tett i brystet og er satt på antibiotika.

- I mitt hode hadde jeg bestemt meg onsdag kveld. For oss var dette en enkelt avgjørelse å ta. Halsen hans var fortsatt full av gørr og han var fremdeles sår. Han hadde selvsagt ikke lyst til å gi fra sen en mulighet til en ny medalje, men OL er viktigst og vi gambler ikke med helsa, sa landslagstrener Petter Løvberg.

Dale Oen åpnet mesterskapet glitrende med gull på 100 meter bryst mandag etter at han i likhet med de fleste nordmenn hadde vært igjennom noen svært emosjonelle dager.

Tirsdag kjente han for første gang til symptomene med tett og slimete hals. Det vanskeliggjorde en topp oppladning til onsdagens finale på 50 meter bryst. Til tross for at han mest sannsynlig har pådratt seg en bakteriell infeksjon, tok han en 5.-plass på distansen.

200-meteren går uten 26-åringen.

Ingenting er viktigere for Dale Oen enn et godt OL i London om ett år, og derfor tar han ingen sjanser med helsa med tanke på det mesterskapet. En 200 meter i den tilstanden han er i nå kunne ha ødelagt starten på den kommende sesongen.

(NTB)