Dale Oen vurderer å droppe London-OL

Usikker på svømmeframtida.

(Dagbladet.no): Alexander Dale Oen sto for en av de sterkeste norske OL-prestasjonene i Beijing da han svømte inn til sølv på 100 meter bryst.

Siden har han bare hatt ferie og slappet av.

Det har kostet mye å nå verdenstoppen i svømming - så mye at bergenseren nå vurderer om det er verdt å gjøre de samme ofrene en gang til for å satse mot et nytt OL i London i 2012.

For utenforstående kan det være vanskelig å forstå hvor mye som kreves.

Høy pris

- En må ofre alt og tenke så kynisk at det egentlig er forferdelig. Man får realisert seg selv, men til tider kan det være så tungt at en blir helt tom innvendig, forklarer Dale Oen.

Per dags dato er han ikke klar for å gjøre det offeret igjen.

- Foreløpig er jeg ikke klar for å ta den avgjørelsen. Dersom man skal gjøre det kan man ikke satse 80 prosent, det krever 110 prosent innsats. Så kort tid etter OL i Beijing er det er en tung tanke, sier Dale Oen.

SØLVGUTTEN: Medaljen i Beijing var et soleklart karrierehøydepunkt for Alexander Dale Oen, men fire nye år med knallhard satsing mot et nytt OL virker tungt for nordmannen akkurat nå. Foto: CORNELIUS POPPE/SCANPIX
SØLVGUTTEN: Medaljen i Beijing var et soleklart karrierehøydepunkt for Alexander Dale Oen, men fire nye år med knallhard satsing mot et nytt OL virker tungt for nordmannen akkurat nå. Foto: CORNELIUS POPPE/SCANPIX Vis mer

Dropper EM

Han er også usikker på hvor mye han skal konkurrere utover høsten. I går hadde han den første ordentlige treningsøkt etter OL.

- Det jeg vet er at jeg ikke skal på verdenscupåpningen i Brasil. Det kolliderer med tidspunktet Norges Idrettsforbunds Kunnskapsturne er i Harstad (16. oktober), hvor jeg har lovet å stille. Og jeg tror ikke jeg hadde rukket å være med i Brasil uansett, sier 23-åringen.

Han skal heller ikke delta i kortbane-EM i Kroatia i desember.

- Det har jeg bestemt for en god stund siden. Jeg kommer ikke til å være i toppform da, sier Dale Oen.

Det neste målet han har satt seg er langbane-VM i Roma neste sommer.

- Det er en naturlig målsetting, dersom jeg har utholdenheten og motivasjonen, sier han.

Dale Oen vurderer å droppe London-OL
KYNISK: - En må ofre alt og tenke så kynisk at det egentlig er forferdelig, sier Alexander Dale Oen om OL-satsingen. Per dags dato er han ikke klar for å gjøre det offeret igjen.