Dale Oens båre kommer hjem i morgen

Flys til Norge.

FLYS HJEM: Båren som bærer Alexander Dale Oen kommer hjem til Norge. 
Foto: Thomas Winje Øijord / NTB scanpix
FLYS HJEM: Båren som bærer Alexander Dale Oen kommer hjem til Norge. Foto: Thomas Winje Øijord / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Båren med Alexander Dale Oen sendes til Norge fra USA i dag, melder TV 2.

- Vi har fått de dokumentene som trengs for at båren skal kunne sendes hjem, sier konsul Roy Johansen.

Konsulatet i San Francisco har bistått begravelsesbyrået Norvel Owens Mortuary i Flagstaff med å få båren klarert for hjemsendelse, og nå er formalitetene i orden.

- Det vi vet er at båren skal hjem til Norge i dag. Det betyr at den er fremme lørdag norsk tid, sier konsul Johansen.

Resten av svømmelandslaget kom hjem til Gardermoen i går, mens Olympiatoppens lege Ola Rønsen har representert Dale Oens familie i USA.

Samtidig fortsetter obduksjonsundersøkelsene i Cococino County.

Helsesjef Barbara Worgess opplyste til Bergens Tidende tidligere i dag at undersøkelsene som nå gjennomføres er «runde to» i prosessen med å finne dødsårsaken.

Til sammen tre etterforskere jobber under sjefspatolog Lawrence Czarnecki, og arbeidet innebærer blant annet innhenting av sykehusjournaler, toksilogiprøver av blodet, vevsprøver og intervjuer med familie og landslagslede.

Men hun kan ikke love at de finner ut hva som gjorde at hjertet til 26-åringen plutselig sluttet å slå da han sto i dusjen - selv om hun skjønner at behovet for å vite er stort.

- Det er ikke sikkert vi vil få vite dødsårsaken. Men vi er ganske gode til å komme til bunns i ting. Patologen har sertifikat både på etterforskning og patologi. Det er som CSI. Bare at vi ikke er like fancy som dem. Og vi avslutter ikke undersøkelsene i løpet av en time! Det tar litt lenger tid enn det i det virkelige livet, sier Worgess.

Alexander Dale Oen gikk brått bort tirsdag morgen.