SKADET: Aleksander Dale Oen mister trening fram mot sommerens OL på grunn av en vond skulder. Foto: AP Photo/Michael Sohn
SKADET: Aleksander Dale Oen mister trening fram mot sommerens OL på grunn av en vond skulder. Foto: AP Photo/Michael SohnVis mer

Dale Oens skulder bekymrer OL-legen

Eksperten finner ikke problemet.

Skulderskaden som plager OL-håpet Alexander Dale Oen (26) er ikke blitt bedre etter fire uker.

Det gjør sjeflege Ola Rønsen i Olympiatoppen bekymret. Gullhåpet fra Øygarden har vært til utredning hos en rekke eksperter, men uten at de greier å finne ut hva som er problemet.

Alexander Dale Oen fikk smerter i venstre skulder under en treningsleir på Tenerife for snart fire uker siden.

- Skaden viste tegn til bedring for et par uker siden, men nå har han hatt tilbakegang igjen. Skulderen er ikke blitt merkbart bedre. Vi undersøker videre og har ikke gitt opp håpet om å finne årsaken til smerten, sier Rønsen til Bergens Tidende.

Verdensmesteren har ikke fått trent skikkelig de siste ukene, og det er dårlig nytt at treningen ytterligere må utsettes. I denne fasen skal normalt de store mengdene med trening nedlegges fram mot OL i London i august.

- Vi er ikke på defensiven. Han skal komme tilbake og gjennomføre oppkjøringen til OL, slår Rønsen fast.

Operasjon er ennå ikke aktuelt.

- Vi vet ikke årsaken til smerten. Det er ingen vits å grave i blinde. Vi må heller prøve å finne ut hvor problemet sitter. Vi er ikke nærmere en operasjon, men kan ikke utelukke at det kan komme på tale.

Teorien er fortsatt at smertene kommer av nerver i klem på baksiden av venstre skulder. Nå vil han bli satt delvis tilbake i trening for å se om det gjør skulderen bedre.

(NTB)