- Dalen får ingen unnskyldning

Norske skipamper legger seg flate for Magnar Dalen, men de norske smørergutta nekter foreløpig å trekke beskyldningene mot svensketreneren.


OPPVASKMØTE: Skismørerne Per Knut Aaland (t.v) og Geir Tufto skal møte svenskesjefen Magnar Dalen i Italia neste uke.

Skismørerne Per Knut Aaland og Geir Tufto planlegger oppvaskmøte med Sveriges landslagssjef Magnar Dalen under v-cuprennene i Italia neste uke.

I går gikk skipresident Jan Jensen ut og beklaget tyveri-beskyldningene mot Dalen. Generalsekretær Bjørn-Ivar Carlsen unnskyldte det samme i Sveriges største avis Aftonbladet.

I disse dager forfattes en offisiell beklagelse fra NSF til det svenske skiforbundet. Dalen krever unnskyldninger fra sine tidligere smørerkolleger Aaland og Tufto.

Men selv om NSF legger seg flate, viker verken Tufto eller Aaland en tomme:

Isfront
- Noen unnskyldning til svenskenes landslagstrener Magnar Dalen kommer ikke fra oss, sier smørerne Per Knut Aaland og Geir Tufto.

Begge mener inntrykket av idyll mellom dem og Dalen - slik det har kommet fram i media - bare er sprøyt.

- Det har vært kommunikasjon i enstavelsesord. Vi har knapt nok vært på hils, sier Tufto.

Både han og Aaland tror et møte med Dalen kan snu stemningen i deres favør.

- Vi har fått støtte fra flere av landslagsløperne. De sier: Stå på gutter, sier Tufto.

I går gikk Magnar Dalen ut i svenske aviser og mente at de norske smørerne snart må se seg om etter andre jobber. Men Per Knut Aaland og Geir Tufto føler seg rimelig sikre på at det er Dalen som må krype til korset etter møtet de nå forbereder.

De er så sikre at de tillater seg følgende løfte:

- Vi har bra kort på handa. Om Dalen står på sitt etter møtet, skal jeg be om unnskyldning, sier Tufto.

For øyeblikket forfatter de sine påstander og mistanker på tettskrevne sider. De har allerede bedt Bjørn Dæhlies rådgiver Rolf Nereng om å stille som møteleder.

- I løpet av v-cuprennene i Mellom-Europa til uka skal vi ha et møte med Dalen hvor vi skal legge fram saken slik vi ser den, sier Geir Tufto.

Løperne presset på

Prosessen har vart siden i sommer. Tufto og Aaland reiste hjem til Dalen i Sverige for å hente smøring og skiutstyr hjem til Norge.

Først etter at en norsk landslagsløper tok kontakt med Dalen ble det fortgang i saken.

- Det stemmer det, sier Tufto.

Han vil ikke avsløre den norske løperens navn, men innrømmer at det drøyde før utstyret kom på plass i den norske smørebua.

Basert på tillit

- Jeg fikk i alle fall festevoksen min, sier Aaland.

Men de fikk bare 25 bokser glider-pulver.

Det er vanskelig å holde kontroll med alt av voks og glider som hentes ut fra leverandører på grunn av tillitsforholdet mellom støtteapparatet og ledelsen i forbundet.

- Vi bestiller varer fra ulike fabrikanter hvor kontrollen er god, men når først varene er i våre hender, blir situasjonen mer uoversiktelig, forteller Aaland til Dagbladet.

- Mitt største ønske nå blir at vi kan legge dette bak oss og begynne å tenke på det sportslige. Det er tross alt det som er viktigst, poengterer både Tufto og Aaland overfor Dagbladet.