Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Daley fikk revansj da Kina skuffet

- Det var en utrolig konkurranse.

REVANSJ: Tom Daley fikk kjørt seg på internett etter 4.-plass i 10-meter synkronstup, men britenes stupyndling fikk revansj med bronsemedalje individuelt lørdag. Foto: REUTERS/Toby Melville
REVANSJ: Tom Daley fikk kjørt seg på internett etter 4.-plass i 10-meter synkronstup, men britenes stupyndling fikk revansj med bronsemedalje individuelt lørdag. Foto: REUTERS/Toby Melville Vis mer

Tom Daley fikk kjørt seg på internett etter 4.-plass i 10-meter synkronstup, men britenes stupyndling fikk revansj med bronsemedalje individuelt lørdag.

Det gjorde han da OL-stupingen ble avsluttet med en kinesisk nedtur. David Boudia ble første amerikanske vinner av tårnstup siden Greg Louganis da han sensasjonelt knep gullet foran verdensmester Qiu Bo.

For hjemmepublikum handlet det om Daley. Den britiske 18-åringen debuterte i OL-sammenheng allerede i Beijing for fire år siden. Han taklet vertsnasjonens enorme forventninger da han sikret tredjeplass.

- Det var en utrolig konkurranse, og jeg er veldig glad for å komme fra den med en bronsemedalje. Dette kommer jeg til å huske lenge, sa Daley, som var i fokus helt fra start, bokstavelig talt.

Fikk medhold Etter et dårlig åpningsstup til 75,60 poeng protesterte han til dommeren og sa at han ble forstyrret av en blitslampe. Han fikk lov til å stupe om igjen og fikk 91,80, til enorm jubel.

Plusspoengene gjorde ikke utslaget for bronsemedaljen, for han slo den fjerdeplasserte russeren med nesten 30 poeng, men det ga Daley bedre selvtillit foran resten av finalen.

Daley har vært en av de store profilene foran sommerlekene i London. Det ble en ekstra dukkert i bassenget sammen med deler av den britiske troppen etter at medaljen var i boks.

Tuktet kineserne Finalens store taper ble kineseren Qui Bo, som tapte gullet i siste omgang og skuffet måtte nøye seg med sølvet. Gullet gikk i stedet til amerikanske David Boudia.

- Dette gir alle i amerikansk stupsport håp om bedre tider. Resten av verden er i ferd med å ta innpå kineserne, sa Boudia.

Kina håpet på fullt hus med åtte stupgull av åtte mulige i London, og det så lyst ut etter fire strake i synkronstup. Men i solostup sviktet kinesiske favoritter i begge øvelsene for menn. På 3-meter vant russiske Ilja Zakharov.

- Jeg er litt skuffet, men ikke veldig overrasket, for de andre gjorde det godt i finalen. Jeg fikk sølv i mitt første OL, og jeg synes det er bra nok, sa Qiu.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media