Dalglish beklager at han lot Suarez ta straffe

Se høydepunkter fra 6-1-kampen.

(Dagbladet): Liverpool er det eneste topplaget i England som er videre i FA-cupen. Både Tottenham og Chelsea må ut i omkamper, mens begge Manchester-lagene og Arsenal er utslått.

De helrøde vant 6-1 mot Brighton på Anfield i går, men på tross av kalassifrene tok manager Kenny Dalglish selvkritikk etter kampslutt.

Fordi han lot Luis Suareaz ta en straffe på stillingen 5-1. Urguayanerens forsøk var svakt og ble reddet av keeper.

- Det var min feil, jeg lot følelsene komme i veien. Men jeg har lært leksa nå. Det var en dårlig avgjørelse, sier Dalglish til Daily Telegraph.

Ville hjelpe Suarez storspilte og Dalglish ønsket at den svært omstridte spissen skulle få et mål. Det fikk han til slutt uansett, Suarez fastsatte resultatet da han enkelt nikket en Andy Caroll-heading videre i nettet.

MISS: Kenny Dalglish viste tallet sju med fingrene, og Luis Suarez fikk gå fram og sette straffen i Brighton-keeperens armer. Foto: AP/PA, Peter Byrne
MISS: Kenny Dalglish viste tallet sju med fingrene, og Luis Suarez fikk gå fram og sette straffen i Brighton-keeperens armer. Foto: AP/PA, Peter Byrne Vis mer

- Jeg ønsket å hjelpe ham med selvtilliten. Til slutt trengte han ikke min hjelp, sier Dalglish som forteller at det var kamp om å få ta 11-meteren.

- De var tre av dem som ønsket å ta straffen, Dirk Kuyt, Charlie Adam og Andy Carroll. Og hvis det ikke hadde stått 5-1 på tidspunktet så ville en av dem fått ta den, sier Kenny.

To cupfinaler? Liverpool-sjefen beskriver innsatsen mot Championship-klubben som strålende, og seieren var uten tvil viktig for oppladingen til ligacupfinalen mot Cardiff søndag.

- Det er fint å vinne overbevisende, og det var perfekt med tanke på Wembley til helgen, sier Steven Gerrard.

Rødtrøyenes kaptein tør nå drømme om to cupfinaler, Liverpool er blant de åtte siste lagene i FA-cupen og fikk Stoke hjemme i kvartfinale-trekningen.

SIKTER SEG INN PÅ TO CUPER: Steven Gerrard (t.h) sto bak pasningen på ett av tre selvmål fra Brighton, nå tør han snakke om finale også i FA-cupfinalen. Foto: AFP/PAUL ELLIS
SIKTER SEG INN PÅ TO CUPER: Steven Gerrard (t.h) sto bak pasningen på ett av tre selvmål fra Brighton, nå tør han snakke om finale også i FA-cupfinalen. Foto: AFP/PAUL ELLIS Vis mer

- Det blir fantastisk for supporterne dersom vi kan slå Stoke og ta dem til Wembley for andre gang denne sesongen, sier Gerrard.