Dalglish får penger til stjernespiss

Luis Suárez kan være svaret.

Ny start: Kenny Dalglish ønsker en spiller som gi kan hele klubben et løft. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLIS
Ny start: Kenny Dalglish ønsker en spiller som gi kan hele klubben et løft. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLISVis mer

(Dagbladet): Liverpool-manager Kenny Dalglish skal ha blitt fortalt at han vil få midler til å hente et stort navn som vil gå rett inn på laget. Det er The Guardian som melder at Kenny Dalglish skal blitt fortalt dette etter et møte med Liverpool-eier John W Henry og styreformann Tom Werner.

- Det er viktig for oss i denne klubben å gi supporterne et løft, og ikke minst gi spillerne et løft. Spillerne selv ønsker konkurranse og motivasjonen vil fort bli bedre dersom vi henter en ny spiller, sier Dalglish.

Luis Suárez Det ene kravet som stilles er at en eventuell signering vil gi valuta for pengene. Luis Suárez skal være den første spilleren som passer denne beskrivelsen. Liverpool trenger sårt en spiller som kan utfylle Fernando Torres på topp. Kenny Dalglish vil ikke hente en spiller som ikke går rett inn på laget.

- Alle ønsker å se nye ansikt i klubben, enten du er spiller, manager, eier eller supporter. Hvis en spiller kan styrke laget, vil vi hente ham, men vi kommer ikke til å hente spillere bare for å kunne si at vi har hentet en ny spiller. Hver gang jeg har vært på transfermarkedet har jeg vært ansvarsfull og slik vil det fortsette. Jeg vil bruke klubbens penger like forsiktig som jeg ville brukt mine egne.

Mangler fart Liverpool har vist interesse for Luis Suárez, Ashley Young og Alex Oxlade-Chamberlain nylig, og eierne er villig til å punge ut store summer for den rette spilleren før transfervinduet stenger. Liverpools nye direktør for fotballstrategi, Damien Comolli, fortalte nylig til Canal+ Sport at Liverpool er interessert i en ny angriper.

- Vi leter etter en offensiv spiller fordi laget mangler fart. Og når det gjelder Suárez så er vi interessert, men det foreligger ingen dialog med Ajax for øyeblikket. Når det gjelder Young, så vil vi være interessert dersom han er ledig på markedet.

Ajax skal ha informert Liverpool om at de vil ha minst 21 millioner pund for å slippe sin storscorer til England. Ajax-manager Frank De Boer ønsker å beholde sin spissjuvel ettersom Ajax kjemper om tittelen i Nederland i hans debutsesong som manager for klubben. Men klubben er i økonomiske vanskeligheter og kan bli tvunget til å selge Suárez. Liverpool har tilbudt Ajax 18 millioner pund og håper å gjennomføre en avtale i dette transfervinduet. Luis Suárez selv skal ønske å komme til England.

Det engelske transfervinduet stenger 31. januar. Kenny Dalglish har dermed 10 dager på seg til å finne en spiller som vil styrke Liverpool.