Dalglish håper på nytt mareritt for Vidic

Tror serberen frykter gjensyn med Torres.

VIKTIG DUELL: Fernando Torres har gitt Nemanja Vidic mye å sette tennene i opp gjennom årene. De siste møtene har imidlertid serberen og Manchester United kommet best ut av.Foto: SCANPIX/REUTERS/Phil Noble
VIKTIG DUELL: Fernando Torres har gitt Nemanja Vidic mye å sette tennene i opp gjennom årene. De siste møtene har imidlertid serberen og Manchester United kommet best ut av.Foto: SCANPIX/REUTERS/Phil NobleVis mer

Følg Kenny Dalglish' comeback i fotballstudio kl. 14.30!

(Dagbladet): I går fikk mange Liverpool-supportere ønsket sitt oppfylt, da Roy Hodgson fikk sparken og ble erstattet av legenden Kenny Dalglish.

I dag får comeback-kongen ilddåpen når scouserne møter Manchester United til FA-cupdyst på Old Trafford.

Det er ingen enkel oppgave for et selvtillitløst Liverpool-lag, men Dalglish er sikker på at Merseyside-klubben kommer til å heve seg til møtet med erkerivalen.

Spesielt håper han Fernando Torres kan utmerke seg som han ofte har gjort mot Alex Fergusons resultatmaskin.

- Det er rart hvordan visse motstandere får ut det beste i spillere. De ser på lagoppstillingene og vet at de kan gjøre skade, mens motstanderen frykter gjensynet. Det er sånn det er med Torres og Nemanja Vidic, skriver Dalglish i sin spalte for Mail on Sunday.

- Serbia-forsvareren har opplevd mareritt mot Liverpool. Han har blitt utvist tre ganger, mens Torres har massevis av gode minner fra Old Trafford, spesielt fra den 4-1-seieren for ikke lenge siden, skriver den nyansatte manageren.

Snudde trenden
Dalglish har faktaopplysningene i orden.

Manchester Uniteds serbiske midtstopper ble sendt av banen tre møter på rad mellom United og Liverpool. Vidic fikk to gule på Anfield i september 2008, direkte rødt på Old Trafford i mars 2009, og fikk to gule igjen på Anfield i oktober samme år.

United stoppet imidlertid Liverpools rekke på tre strake seire i mars i fjor, da Ji-Sung Park stupte inn vinnermålet på hjemmebane.

TILBAKE: Kenny Dalglish er Premier League-manager igjen, elleve år etter at han ble sparket i Newcastle.Foto: SCANPIX/AFP/Paul Ellis
TILBAKE: Kenny Dalglish er Premier League-manager igjen, elleve år etter at han ble sparket i Newcastle.Foto: SCANPIX/AFP/Paul Ellis Vis mer

Dimitar Berbatov sørget også for United-seier i det siste møtet mellom de to storklubbene, med hattrick i 3-2-seieren på Old Trafford i september.

Kenny Dalglish tror FA-cupkampen i ettermiddag vil bli like intens som ligamøtene.

- Det er trist, men sant, at FA-cupen har blitt svekket de siste årene på grunn av viktigheten av Premier League. Det er ikke rart at mange lag, spesielt de som kjemper i Europa eller mot nedrykk, sender ut reservespekkede lag, mener Liverpool-manageren.

- Jeg kan imidlertid ikke se at Manchester United eller Liverpool kommer til å spare på kruttet i møtet på Old Trafford i dag, skriver Dalglish.

Senker forventningene
Spalten i Mail on Sunday er åpenbart skrevet før 59-åringen igjen fikk ansvaret på Anfield, for i dag er det han som bestemmer hvor mye krutt som eventuelt skal spares i Liverpool.

Til BBC sier manageren at supporterne ikke må forvente mirakler i hans comeback etter drøyt ti år på tribunen.

- Alt jeg kan si er at jeg skal gjøre mitt aller beste for å hjelpe klubben, men alle må dra i samme retning. Vi kommer ikke til å ha suksess hele tiden, og for å være ærlig handler dette om å gå før vi kan løpe, sier Kenny Dalglish.

- La oss ikke miste fatningen og tro vi skal feie all motstand til side og gå ubeseiret gjennom resten av sesongen. La oss bare gå ut og gjøre vårt beste og ta en kamp av gangen. Jeg gleder meg, og vil bli en fryd for meg å være i garderoben og på benken igjen, sier skotten.