Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dalglish hyller Hodgson før Liverpool-gjensynet

- Roy har ingenting å bevise.

GJENSYN: Til helga står Roy Hodgson ansikt til ansikt med klubben han forlot i fadese tidligere i vinter.Foto: SCANPIX/EPA/LINDSEY PARNABY
GJENSYN: Til helga står Roy Hodgson ansikt til ansikt med klubben han forlot i fadese tidligere i vinter.Foto: SCANPIX/EPA/LINDSEY PARNABY Vis mer

Følg helgas Premier League-fotball i Dagbladets fotballstudio!

(Dagbladet): I januar var det endelig slutt for Roy Hodgson i Liverpool.

Etter seks måneder og 31 kamper fikk man nok på Merseyside, og Hodgson ble den kortest sittende manageren i klubbens historie.

Til helga møter han Liverpool-fansen igjen, når hans nåværende lag West Bromwich får Kenny Dalglish' stadig forbedrede mannskap på besøk på The Hawthorns.

Etter behandlingen han fikk av de nevnte supporterne, skulle man kanskje tro at Hodgson har litt å bevise i lørdagens oppgjør.

Det mener ikke Kenny Dalglish.

- Roy har ingenting å bevise for noen. Sier du at han blir ekstra motivert av denne kampen, så betviler du mannens integritet, og antyder at han ikke er motivert nok i utgangspunktet, sier Liverpool-legenden, ifølge Guardian.

- Dette er Liverpool mot West Bromwich, og vi møter et lag som Roy har forberedt. Det har jeg ingen problemer med. Det blir hyggelig å se ham igjen, sier Dalglish.

Strålende manager
De 31 kampene Hodgson fikk på Anfield endte med 13 seire, ni uavgjort og ni tap, en seiersprosent på knapt 42.

I de 15 kampene Dalglish har ledet klubben i denne omgang, har han hentet med seg syv seire, fire uavgjort og fire tap, en seiersprosent på nærmere 47.

Samtidig har Hodgson fått skikk på West Bromwich etter at han tok over for Roberto Di Matteo, og er ubeseiret etter fire kamper med Baggies.

RESPEKT: Liverpool-sjef Kenny Dalglish tror ikke det betyr noe ekstra for Hodgson å møte Liverpool igjen.Foto: SCANPIX/AFP/PAUL ELLIS
RESPEKT: Liverpool-sjef Kenny Dalglish tror ikke det betyr noe ekstra for Hodgson å møte Liverpool igjen.Foto: SCANPIX/AFP/PAUL ELLIS Vis mer

Det imponerer Kenny Dalglish.

- Roy tar med seg sin trenerstil til klubben, og de har gjort det bra etter at han kom dit. Jeg har stor respekt for ham, som jeg sa da jeg kom til Liverpool igjen, og det kommer ikke til å endre seg selv om vi skal møte hverandre, sier skotten.

- Alle vet han er en strålende trener, så vi vet hva vi kan forvente. Vi vet hvordan de vil spille, så da er det opp til oss å gjøre det bedre enn dem når dagen kommer, sier Dalglish.

Fiasko
De mange ropene om Hodgsons avgang i Liverpool økte i styrke da klubben gikk på et pinlig 3-1 tap mot Blackburn like etter nyttår.

Hodgson var svært ordknapp på pressekonferansen etter kampen, og klubben avlyste pressekonferansen han skulle holdt i forkant av kampen mot Manchester United noen dager senere.

8. januar endte fiaskoen med at Kenny Dalglish tok over som midlertidig manager.

Hodgson ble med det den første Liverpool-manager siden Phil Taylor i 1959 til å forlate Anfield uten å vinne en turnering.

Til helga får han mulighet til revansj mot gamleklubben.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media