SÅ GLAD: Det var store jubelscener på Anfield da Dalglish og Liverpool slo ut Manchester City og sikret seg Wembley-plass. Foto: AP/Tim Hales
SÅ GLAD: Det var store jubelscener på Anfield da Dalglish og Liverpool slo ut Manchester City og sikret seg Wembley-plass. Foto: AP/Tim HalesVis mer

Dalglish kan tangere Mourinho og Ferguson

Ligacupfinalen ser du hos Dagbladet.

• Kjøp kampbillett: Se kampen i Carling Cup-studio søndag fra kl. 16.30

Kenny Dalglish (60) hentet hjem tre ligatitler og to FA-cuper som Liverpool-manager mellom 1985 og 1991. Siden vant han ligaen med Blackburn og den skotske ligacupen med Celtic.

«King Kenny» har aldri vunnet den engelske ligacupen som trener, en finale mot Arsenal i 1987 endte med tap.

Dersom Liverpool vinner mot Cardiff på søndag havner 60-åringen i meget eksklusivt selskap.

Bare seks menn har tidligere klart å vinne både ligaen, FA-cupen og ligacupen i England som manager. Og av dem er bare Alex Ferguson og Jose Mourinho fortsatt i jobb.

Dalglish sier han ikke bryr seg om å havne i trippelklubben bare litt over ett år etter returen til Anfield.

Klubben er viktigst - Det handler ikke om meg, egentlig. Fotballklubben er viktigere enn meg. Vi bryr oss ikke om egoer eller egne triumfer. Vi skal til Wembley for å forbedre denne fotballklubben, sier Dalglish.

Liverpool har ikke vunnet noe som helst siden FA-cupen i 2006, og har ikke spilt på Wembley siden 1996.

LEGENDER: Alex Ferguson (t.h) og Jose Mourinho har klart det, søndag kan det være Kenny Dalglishs tur. Foto: REUTERS/Dylan Martinez
LEGENDER: Alex Ferguson (t.h) og Jose Mourinho har klart det, søndag kan det være Kenny Dalglishs tur. Foto: REUTERS/Dylan Martinez Vis mer

- Å reise til Wembley er en fantastisk belønning for støtten og lojaliten alle har vist oss, sier Dalglish.

Han legger ikke skjul på at ligacupen kan være porten til større drømmer for en klubb som sist vant ligaen i 1990.

- Vi ønsker å utfordre topplagene mer enn vi har gjort de siste årene. Hvis dette hjelper så beviser det at hardt arbeid fungerer. En manager skal være stolt av hva hans fotballklubb oppnår. Men dette handler ikke om meg selv, men om spillerne, sier Dalglish.

Tror Dalglish er ærlig Øyvind Johannessen kommenterer kampen for Canal+ søndag, studiosendingen starter kl. 16.30. Han mener Dalglish er dønn ærlig når demper sin egen rolle i Liverpools troféjakt.

- Ja, jeg tror egentlig det. Jeg tror ikke Kenny Dalglish har tenkt på seg selv som den viktigste, Liverpool er så viktig for ham som klubb. Det har han vist fra da han kom inn som spiller i 1977 til han ga seg like før nedturen begynte i 1991, sier Johannessen til Dagbladet.

Og utdyper allerede nå etter flyturen over til London:

- Dalglish sier det han sier fordi han ikke vil være hovedpersonen, han vil at spillerne og klubben skal være det. Han er ikke Mourinho, det jeg synes Dalglish har tilført Liverpool er den gamle sjela. Han vil ha tilbake klubbens DNA, det som ble rokket ved under Rafa Benitez-perioden. Det er en ydmykhet i forhold til at klubben er størst.

Kommentatoren mener Liverpool allerede i første cupmatch mot Exeter viste at de ønsket å vinne ligacupen.

LIVERPOOL-DNA: Kommentator Øyvind Johannessen mener noe av Liverpools sjel ble borte under Rafa Benitez. Foto: REUTERS/Phil Noble
LIVERPOOL-DNA: Kommentator Øyvind Johannessen mener noe av Liverpools sjel ble borte under Rafa Benitez. Foto: REUTERS/Phil Noble Vis mer

- For første gang i dette århundret var de med i 2. runde. Det var helt nytt, de viste med en gang i bortekampen at de mente alvor. Luis Suarez startet den kampen, og han scoret. De hadde noen unggutter med, men det var et veldig sterkt lag med intensjon om å vinne trofeet.

Forvandler Liverpool - Hvor viktig er ligacupen for Liverpool?

- For Liverpool er den åpenbart veldig viktig, mye viktigere enn i tidligere år. Det har med Dalglish å gjøre, og hans forvandling av Liverpool. Da han kom inn kjøpte han britiske spillere. Han vil vinne alle kamper, han vil vinne ligacupen. Han er vant til å vinne pokaler, og har vært klokkerklar på at Liverpool ska ta de pokalene som er mulige å vinne.

- Er det walkover mot Cardiff?

- Det er aldri noe walkover i England. United røk ut mot Crystal Palace og alle trodde at Arsenal skulle spasere inn til seier mot Birmingham i fjor vinter. Og så tapte de. Sist gang det var et lag fra nest øverste divisjon i finalen, var det Birmingham i 2001 - mot Liverpool. Da måtte Liverpool ha straffer, etter ekstraomganger.

- Hvor gode er Cardiff?

- De imponerte ikke i semifinalene mot Crystal Palace, men ligger på playoff og kan sprette opp til Premier League. De har ikke en spiller som kan gå inn på Liverpool. De har alt å vinne, mens Liverpool har alt å tape.

Spurs-supporter Johannessen tror ikke Liverpool scorer mange mål på Wembley, men nok til å hente hjem pokalen.

Liverpool vinner - Jeg tror Liverpool vinner, de skal ha en dårlig dag for å ikke å vinne. Steven Gerrard og Craig Bellamy blir nøkkelspillerne, jeg tror de to avgjør.

- Tror du ligacuppokalen er starten på en ny storhetsperiode?

- Jeg tror de kan vinne FA-cupen også, men jeg tror det er lenge til de kan slåss om ligagullet igjen. De har for lang vei opp, jeg tror det bare er United som kan hindre City i å ta gull de neste sesongene. Mye rart kan skje før Tottenham kan være med, og Liverpool er uendelig langt bak Chelsea og Arsenal igjen.

• Carling Cup-studio søndag: Se tv-sendingen fra kl. 16.30

NØKKELSPILLER: Craig Bellamy scoret det avgjørende målet i semifinalen mot gamleklubben Manchester City. Foto: REUTERS/Nigel Roddis
NØKKELSPILLER: Craig Bellamy scoret det avgjørende målet i semifinalen mot gamleklubben Manchester City. Foto: REUTERS/Nigel Roddis Vis mer