- Dalglish overbeviste meg om å gå til Liverpool

Suarez lot seg imponere av klubblegenden fra første stund.

(Dagbladet): Nykommer Luis Suarez brukte ikke mange minuttene på å sette seg i respekt hos Anfield-publikummet da han som første Liverpool-spiller siden Djibril Cissé i 2004, scoret i debuten for de røde.

På tross av manglende kamptrening og knapt med tid på å gjøre seg kjent med nye lagkamerater, viste uruguayaneren oppløftende takter i den drøye halvtimen han spilte i gårsdagens 2-0 seier mot Stoke.

I dag ble han presentert for media sammen med en annen kostbar offensiv forsterkning, Andy Carroll, på en pressekonferanse på Anfield.

Der fortalte Suarez om det sterke inntrykket manager Kenny Dalglish etterlot første gang de møttes, og skottens betydning for at han valgte å skrive under for Liverpool.

- Han er en person du respekterer fullt ut bare noen sekunder ut i samtalen, sier Suarez, ifølge Sky Sports.

Møtt med spanske gloser Dalglish møtte Suarez med noen innlærte spanske gloser, og selv om det ikke var særlig mer avansert enn «hei og velkommen», fikk det 23-åringen til å føle seg velkommen fra første stund. Samtidig som han forsto hvorfor Dalglish er blant dem som står høyest i kurs blant folket på Merseyside.

- Han forsøkte å snakke til meg på spansk - «hola, bienvenido» - helt grunnleggende, men jeg ble likevel imponert. Han er en legende i denne klubben og i denne byen. Samtidig synes jeg det er viktig å gjøre seg opp et eget inntrykk ved selvsyn, framfor bare å høre hva som blir sagt. I mine øyne har han levd opp til denne legendestatusen, forteller Suarez.

- Jeg så med en gang at Dalglish er en person og en manager jeg kan stole på, og at han er veldig bestemt på at laget skal framstå på en bestemt måte. Jeg vil gjerne være en del av et lag som spiller attraktiv fotball, fortsetter han.

Det er med andre ord ingen overdrivelse å si at Suarez har ukuelig tro på Dalglish sitt Liverpool-prosjekt, og at manageren var avgjørende for at han forlot Ajax midt i sesongen.

- Han ivret veldig etter å få meg hit, og dersom det var én person som var avgjørende for at jeg skrev under, var det ham. Han har  veldig høye ambisjoner på klubbens vegne, og er trygg på at han kan klubben tilbake i toppen. Nå som jeg har kommet, vil jeg gjøre alt for ikke å skuffe ham på noen måte, sier den uruguagyanske måljegeren.

- Verdt pengene Også Andy Carroll er kjøpt inn for å fylle vakuumet Fernando Torres etterlot da han gikk til Chelsea på mandag. I og med at den unge engelskmannen har overtatt spanjolens draktnummer, er sammenligningen uunngåelig.

Carroll virker imidlertid å ha et avslappet forhold til at han snart skal aksle trøye nummer ni på Anfield.

- Jeg vet hva jeg er i stand til. Torres er en strålende spiller, men jeg kan bare konsentrere meg om meg selv, sier Carroll, ifølge Sky Sports.

Det var mange på «Balløya» som fikk hakeslepp da Liverpool la 35 millioner pund på bordet for å sikre seg Carrolls tjenester på overgangsvinduets siste dag. Med tidenes åttende dyreste fotballtransaksjon følger et voldsomt forventningspress.

21-åringen tror imidlertid han har det som skal til for å innfri, og overlater til andre å diskutere den stive prislappen.

- Det var mye penger, men jeg er sikker på at jeg kommer til å gjøre mitt for å bevise at jeg var vært pengene. Jeg er her for å score mål og skape sjanser for lagkameratene mine. Jeg har scoret mål i Newcastle, og det er det jeg håper å gjøre her også. Vi får vente og se. Jeg føler meg klar. Jeg har flyttet på meg, og føler at jeg har slått meg til ro. Jeg vet hva jeg er nødt til å gjøre, og kommer utelukkende til å konsentrere meg om fotballen, sier han.