DVD-BEVIS: Liverpool-manager Kenny Dalglish gikk hardt på pressekonferansen i går, han mener blant annet at Jay Spearing ikke fortjente det røde kortet mot Fulham. Foto: AP/Matt Dunham
DVD-BEVIS: Liverpool-manager Kenny Dalglish gikk hardt på pressekonferansen i går, han mener blant annet at Jay Spearing ikke fortjente det røde kortet mot Fulham. Foto: AP/Matt DunhamVis mer

Dalglish viste DVD-klipp med Riise og Hangeland

Presenterte sannheten på storskjem i Liverpool.

(Dagbladet): Mange husker kanskje Rafael Benitez' lapp med «fakta» fra vinteren 2009.

Den daværende Liverpool-manageren gikk til angrep på det engelske fotballforbundet, og hevdet United-sjef Alex Ferguson kunne si hva han ville uten å bli straffet.

I går hadde Kenny Dalglish en pressekonferanse i Liverpool av samme kaliber. Han byttet ut Benitez' papirark med et DVD-show på storskjerm.

Skjermen brukes vanligvis bare på lagmøter, men nå var det reporterne som skulle skoleres via utvalgte videoklipp.

Sannheten Liverpool-sjefens poeng var å vise at spillerne hans slett ikke hadde gjort seg fortjent til siktelsen fra FA etter matchen mot Fulham mandag, og at avgjørelsene denne sesongen stort sett går mot hans lag.

KLAGDE PÅ FA: Dalglish synes det er leit at Suzarez' rasismesak drøyer. Foto: AFP/ADRIAN DENNIS
KLAGDE PÅ FA: Dalglish synes det er leit at Suzarez' rasismesak drøyer. Foto: AFP/ADRIAN DENNIS Vis mer

Ifølge The Guardian viste Dalglish fram episoder som blant omhandlet norske Fulham-spillere. Han pekte på Luiz Suarez' duell med Brede Hangeland i straffefeltet, som ikke endte med ellevemeter til Liverpool.

Og han viste John Arne Riise i nærkontakt med Craig Bellamy, en situasjon som førte til at Bellamy fikk frispark mot seg. Alt sammen helt feil, ifølge Dalglish.

Han var spesielt opptatt av en hendelse der han syntes Bellamy ble kraftig provosert av Clint Dempsey. Så fikk waliseren det gule kortet, selv om han ikke reagerte mot amerikaneren.

På skjermen - Hvis noen vil se sannheten, så finnes den på skjermen, sier Dalglish.

Liverpool tapte kampen og fikk Jay Spearing utvist. Feilaktig, mener skotten, som sier midtbanespilleren bare gikk etter ballen - og ikke kan styre andre spilleres plassering etter at han treffer kula.

STRAFFE? Luis Suarez gikk ned i feltet etter et sammestøt med Hangeland, og Liverpool-sjefen mener stort sett alle 50/50-avgjørelser går mot Merseyside-klubben. Foto: EPA/KERIM OKTEN
STRAFFE? Luis Suarez gikk ned i feltet etter et sammestøt med Hangeland, og Liverpool-sjefen mener stort sett alle 50/50-avgjørelser går mot Merseyside-klubben. Foto: EPA/KERIM OKTEN Vis mer

Men aller mest opprørt er Dalglish over det som skjer med Suarez for tida, uruguayaneren har fått en egen siktelse for fingeren mot Fulham-fansen mandag.

Ni uker siden Evra-saken Fra før Suarez en rasismesiktelse mot seg, etter nærkontakt med Manchester Uniteds Patrice Evra. At det har tatt ni uker uten en FA-beslutning synes Dalglish er en «vits».

Midtfingeren mot Fulham-fansen benektes ikke i Liverpool, men Anfield-sjefen synes alle skal behandles likt. Han mener flere storklubb-stjerner, fire stykker, har sluppet unna med liknende bevegelser de siste årene.

Ifølge Daily Telegraph snakker han kanskje om Wayne Rooney (mot Chelsea i mai), Gary Neville (mot City i januar 2010) og Ashley Cole (mot Arsenal i 2007). Ingen av de tre ble straffet av FA.

- Vi fikk siktelsen onsdag ettermiddag, og jeg har ikke fått snakket med ham. Men alle her vil støtte ham, vi kjenner sannheten, sier Dalglish og fortsetter:

TIL MEG? Craig Bellamy ble tatt av banen fordi Dalglish var redd for å endte opp med bare ni spillere mot Fulham. Foto: REUTERS/Dylan Martinez
TIL MEG? Craig Bellamy ble tatt av banen fordi Dalglish var redd for å endte opp med bare ni spillere mot Fulham. Foto: REUTERS/Dylan Martinez Vis mer

- Fordi han er en så fantastisk spiller på banen må motspillere, som ikke klarer å stoppe ham, ty til andre midler. Folk skal få lov til å takle ham, men det må gjøres skikkelig. Det er alt vi sier. Folk bare kaster seg på nå, og anklager ham for ditt og datt.

Mann og kvinne At Suarez må finne seg i fingerstraff, fordi Rooney ble straffet for banning i kamera i vår, biter ikke Dalglish på.

- Jeg ser ingen likheter mellom hendelsene i det hele tatt. Å si at de er like er som å si at en mann er litt lik en kvinne.

Liverpool møter QPR på Anfield lørdag kl 16. Før avspark har de rødkledde fem poeng opp til fjerdeplassen som gir Champions League-spill neste sesong.

RASISTISK? Det engelske fotballforbundet har ennå ikke tatt noen avgjørelse etter at Evra kom med rasismeanklager mot Suarez. Foto: AFP PHOTO / ANDREW YATES
RASISTISK? Det engelske fotballforbundet har ennå ikke tatt noen avgjørelse etter at Evra kom med rasismeanklager mot Suarez. Foto: AFP PHOTO / ANDREW YATES Vis mer