Daljord søker hjelp

- Dette er trist, sier landslagslege Odd Arne Daljord. Han ber nå om Den Norske Lægeforenings vurdering etter at Anja Andersen sist torsdag klaget ham inn for Statens helsetilsyn for brudd på taushetsplikten.

Dagbladet avslørte i går at Anja Andersen via sin advokat Thor-Erik Johansen har klaget Daljord inn for Helsetilsynet med krav om at BSK-legen og landslagslegen får en advarsel. Anja mener Daljord brøt taushetsplikten da han uttalte seg om Andersens hjerteproblemer i et intervju med Dagbladet 16. oktober i fjor.

- Inhabil

- Jeg har bedt om Legeforeningens vurdering. Det er alt jeg har tenkt å si. Jeg er part i saken, og er sånn sett inhabil, sier Odd Arne Daljord til Dagbladet.

- Når kontaktet du Legeforeningen?

- Det gjorde jeg for et par dager siden.

Daljord jobber til daglig på Norsk Idrettsmedisinsk Institutt (NIMI). I går ble han kontaktet av flere som ga ham oppmuntrende ord til støtte mot Anja Andersens beskyldninger.

- Ja, det har jeg fått, ja. Fra en del, sier Daljord.

Irritert Kyvåg

- Er det ikke trist å bli anklaget for brudd på taushetsplikten av en jente du har jobbet så nært med?

- Det sier vel seg selv at dette er trist. Men jeg følger saken fra en saklig side. Derfor har jeg bedt Legeforeningen uttale seg.

- Påvirker saken det daglige arbeidet ditt?

- Nei, jeg kan ikke la det gå utover arbeidet.

- Har du kontaktet advokat?

- Nei, det ser jeg ingen grunn til før jeg har hørt hva Legeforeningen har å si. I så fall har de folk som stiller opp i sånne saker.

  • På Bækkelaget-treningen i går snakket Daljord og trener Frode Kyvåg lenge og vel om saken.

Etterpå ville ikke Daljord bli tatt bilde av. En meget irritert Kyvåg avslo å komme med sin vurdering av Andersens klage på Daljord.