Dallas til NBA-finalen for første gang

Knuste Suns mot slutten av kampen natt til søndag.

(Dagbladet.no:) Etter 26 år klarte Dallas Mavericks det endelig. Natt til søndag ble de klare for NBA-finalen, etter å ha slått ut Phoenix Suns.

Avgjørelsen falt i lørdag kveld amerikansk tid, da de sto for nok en sterk borteseier og vant 102-93. De vant 4-2 i kamper i Western Conference-finalen.

Kampen startet imidlertid forferdelig for Dallas, som til slutt sikret avansement på bortebane for tredje gang i sluttspillet.

Knuste Suns mot slutten

Etter halvspilt kamp ledet Suns stort, men Dallas slo tilbake og vant den andre halvdelen av kampen hele 63-42. Da tok Dirk Nowitzki & Co. grep. Nowitzki, som scoret 50 poeng i forrige kamp, nettet 16 av hans 24 lørdagspoeng i løpet av den siste halvdelen av kampen.

- Vi har vært veldig gode på bortebane så langt, og har virkelig tura på hverandre. Sluttspillet viser at vi har et stort hjerte for denne klubben og at vi er samspilte, sier Nowitzki til nyhetsbyrået AP.

Natt til fredag spiller Dallas den første NBA-finalen mot Miami Heat, som også er debutanter i finalen. Det vil dermed uansett vinner bli kåret en ny NBA-mester i år.

NBA-finalen avgjøres i best av sju kamper.

BEST I VEST: Dallas Mavericks feiret i natt Western Conference-tittelen. Nå er neste stopp NBA-finalen. Foto: AP
BEST I VEST: Dallas Mavericks feiret i natt Western Conference-tittelen. Nå er neste stopp NBA-finalen. Foto: AP Vis mer

• Her finner du all statistikken fra sluttspillet

STORT SLUTTSPURT: Josh Howard setter greit to poeng i den tredje omgangen.
FINALEGLISET: Jerry Stackhouse dunker inn to poeng, og skjønner at det går mot seier.